Twitter infographic

Door Bas van de Haterd op 27-05-2010 08:01.

Wat feiten en cijfers over Twitter, wederom dankzij Viralblog gevonden.

Vanuit recruitment / HR perspectief vind ik het vooral interessant om al te kijken naar het bedrijf Twitter. 175 werknemers heeft het bedrijf, maar toch werken er meer dan 70.000 mensen aan producten gebaseerd op Twitter via de API. Het succes van Twitter is het feit dat ze niet het idee hebben dat ze weten wat iedereen wil, maar mensen de vrijheid geven om zelf dingen te bouwen en daarmee dus veel ‘werknemers’ hebben die ze helpen, maar niet betalen.

Andere leuke details: er zitten meer vrouwen dan mannen op Twitter en 41% van de accounts worden niet gebruikt om zelf te zenden (misschien wel te volgen, dat weet je niet).

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


450 views | Reageer (2 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn