Weekend leesvoer

Door Bas van de Haterd op 15-05-2010 08:14.

We beginnen het weekend leesvoer met het feit dat het VUmc een ‘werving en selectiebureau’ opent. Volgens mij als ik het goed lees is het gewoon een afdeling interne recruitment, waarbij je je af moet vragen waarom dat er nog niet was.

Ondanks dat het beter lijkt te gaan met de economie daalt het aantal openstaande vacatures verder. Gelukkig grijpen Spanje en Portugal hard in, nu de UK nog en niet te vergeten Nederland. Overigens moet je je afvragen of hard ingrijpen ideaal is, als je kijkt naar de economische groei die geremd wordt. Prachtige column hierover van Corné van Zeijl.

Steeds minder werknemers zijn trots op hun werk. Dat medewerkers van de Belgische spoorwegen dat niet zijn is begrijpelijk met dit soort seksschandalen.

Een ‘onderzoekje‘ over de rol van W&S bureaus die social media zouden veranderen. Tja, dat is wel zo, maar welke experts verwachten er nu echt dat de social media vanaf dit jaar de jobboards echt verdringen? Ik ken ze niet.

Op technisch nieuws: de Android telefoons verdringen de iPhones in de VS. Nu is elke markt heel erg verschillend en zegt dit dus niets over Europa of Nederland, maar wel interessant om in de gaten te houden.

Een prachtige infographic over de privacy veranderingen van Facebook de laatste jaren. Hoe iets eerst standaard op gesloten stond en steeds meer open komt en gedeeld wordt. Prachtig gemaakt.

Tot slot een leuke inhaker voor moederdag van de politie. Waarom hebben wij eigenlijk zo weinig recruitment inhakers? Er zijn toch heel veel momenten bekend waarop mensen een nieuwe baan overwegen? Net zoals er heel veel diversiteitsgroepen (zoals moeders) op bepaalde momenten extra aandacht krijgen?

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


335 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën