Weekend leesvoer

Door Bas van de Haterd op 08-05-2010 10:14.

Een korte weekend leesvoer dit keer. Het begint met een interessant geval van ‘sociale netwerken’, gewoon in de offline wereld. Collega’s die in opstand komen tegen het ontslag van een collega. Ik heb altijd gezegd dat de macht van de massa veel groter is dan men denkt, dit onderstreept dat maar weer eens.

CDA en D’66 laten stemmen opgaan de bijzondere ontslagbescherming van ambtenaren af te breken. Een goede zet denk ik, dat had jaren geleden moeten gebeuren. De kans dat ambtenaren dan massaal ontslagen worden bij een nieuw kabinet valt volgens mij wel mee, daarnaast ben ik juist voorstander van het samenstellen van je eigen team.

Defensie laat weer eens haar ware gezicht zien. Men verbiedt militairen te laten praten over de veteranenwet in de 2e kamer. Nadat de woordvoerder hier recent al liet zien dat inhoudelijk debat hem vreemd is en men jaren iedereen heeft voorgelogen om veel te grote budgetten los te krijgen voor arbeidsmarktcommunicatie laat men nu weer hun ware gezicht zien. Veel te verbergen. Prijzen winnen ze er natuurlijk mee, zoals ook in Engeland een Webby, maar dat zegt natuurlijk helemaal niets gezien de kwaliteit van die prijzen.

Vanuit die optiek is deze posting van Polle de Maagt heel interessant. Leesvoer voor elke partij in de arbeidsmarktcommunicatie. Het echte talent werkt niet meer voor deze bureaus of verlaat ze beetje bij beetje. De bureaus snappen het niet (mijn kritiek al jaren), verspillen bakken met geld aan zinloze campagnes en begrijpen niet dat ‘digital’ en ‘advertising’ geen natuurlijke vrienden zijn.

Dan tot slot nog een leuke manier van mensen laten solliciteren. PR medewerkers een persbericht laten schrijven over hun eigen aanstellen. Slim, passend, aansluitend bij de functie, zouden meer partijen moeten doen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


343 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën