Second Life, bestaat dat nog? Dat was de eerste vraag dit ik ook stelde toen ik met Erik Huijs van Drupal developer Merge in contact kwam. Second Life is toch al lang dood? Het staat nog online, maar er gebeurt toch eigenlijk niets meer? Het was toch eeh hype die over was? Een hype waarin ik nooit geloofd had?

De hype is inderdaad over, maar net als ik eind vorig jaar al schreef over het succesvolle Amazon recruitment event in Second Life, hoorde ik nu van Erik dat Second Life hem nog voorziet in een behoorlijk maandsalaris van tussen de € 3.000,- en € 4.000,- per maand, elke maand weer. Tijd om daar eens meer over te weten dus en hem te interviewen.


Erik stelt dat het voor de grote commerciële partijen inderdaad helemaal dood is geweest, maar ook nooit een geschikt platform is geweest. Voor de creatieve individu is het echter nog steeds een prachtig platform.

Dagelijks loggen nog tussen den 50.000 en 80.000 mensen in. Een groep hard core gebruikers die misschien niet enorm groot is op wereldwijde schaal, maar wel heel trouw.

Erik verdiend dus nog steeds geld in Scond Life. Hij heeft goed onderzoek gedaan en uiteindelijk een kledingwinkel in virtuele Avatar kleding begonnen. Daarnaast niet zomaar kleding, maar rubberen en latex fetisj kleding. Het ging hierbij vooral om de kwaliteit, realistische outfits die er mooi uit zien.

Second life blijkt dus nog niet dood, als je er elke maand makkelijk een maandsalaris aan kan verdienen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


273 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën