Een beetje specialist voor een project (een software ontwikkelaar, een webdesigner, een tekstschrijver, een marketeer, een hr-specialist) neem je tegenwoordig niet meer in dienst. De benodigde kennis heb je snel en kort nodig. Dus huur je tijdelijk een interim-professional in, maar ja, dan heb je die weer over de vloer. Je kan ook een heel project uitbesteden, maar dan wordt het weer een black-box waar je geen zicht op heb. Dus je verdeeld de deeltaken van een project onder verschillende freelancers die elk hun taak uitvoeren. Waar en wanneer ze maar willen. Het nieuwe werken in optima forma.

Stapje verder. Als je die taken dan toch al outsourced, dan kan je dat net zo goed buiten de grenzen van Nederland doe. Offshoring van hele projecten vind al op grote schaal plaats, meestal via grote partijen die dat organiseren. Maar ook op kleine schaal is het al heel eenvoudig om bijvoorbeeld je huisstijl in India te laten ontwerpen of de bulk van je software in Maleisië te laten ontwikkelen.

Goed. Leuk, handig en goedkoop. Vervolgens komen er wel een aantal HRM-zaken om de hoek kijken om dit te regelen. Waar vind je de juiste freelance specialist; hoe selecteer je die; hoe regel je contracten en facturering. En last but not least, hoe hou je een beetje in de gaten wat die freelance, offshore projectdeelnemers uitspoken. Vertrouwen mag dat een hip management principe zijn, dat heeft ook zijn grenzen.

Er zijn allerlei online tools om die verschillende deelprocessen te managen. ODesk komt nu met een concept dat alle die stappen integreert in één online concept. Vinden, selecteren, contracteren en managen van je freelancers met één applicatie. Het ziet er eenvoudig en erg praktisch uit. De video legt uit hoe het werkt. O ja, je kan jezelf ook opgeven als freelancer….

Over de Auteur

Hugo-Jan Ruts Hugo-Jan Ruts is zelfstandig interim-manager en adviseur. In zijn opdrachten werkt Hugo-Jan Ruts op het snijvlak van management, marketing en HRM. Hij doet dat vanuit verschillende rollen: interim(project)manager, co-manager, business-coach of adviseur. Zowel bij zijn voormalige vaste functies als bij zijn interim opdrachten is Hugo-Jan Ruts vooral actief bij HR-dienstverleners. O.a. W&S-, interim- en trainingsbureaus. naast het uitvoeren van interim-managementopdrachten adviseert hij in die sector over strategie, personal branding, internet en social media. (zie voor meer info: http://nl.linkedin.com/in/hugojanruts). Op 'RecTec' schrijft Hugo-Jan Ruts met name over recruitment van interim-managers en interim-professionals. Hij is verder initiatiefnemer van www.zipconomy.nl, het kennisplatform over de interimmarkt.


390 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën