Weekend leesvoer 30

Door Bas van de Haterd op 17-04-2010 12:18.

Een korte overzicht van bijzonder nieuws dat deze week RecTec niet gehaald heeft.

De baas mag zich volgens veel Nederlanders bemoeien met hun levensstijl. Ik ben benieuwd of dat ook geldt voor hun eigen levensstijl of vooral die van collega’s. In China gaat men daar in ieder geval wel ver mee, daar vond een Chinese universiteit dat een tweede kind niet kon, dus werd de prof ontslagen.

Een vergoeding voor een concurrentiebeding is niet per definitie een gegeven, zo blijkt uit een rechterlijke uitspraak.

Een grote meerderheid van de bedrijven in België wil oudere medewerkers graag behouden. In Nederland lijkt dat ook wel te moeten gezien de uittocht van personeel in onderwijs en overheid.

Een academicus is gepromoveerd op wat Gladwell in Outliers al stelde: afkomst is belangrijk voor je functie, een academicus uit een arbeidersgezin begint toch met een achterstand.

En tot slot blijkt 538 banen een eenmalige actie te zijn rondom 1 mei, de dag van de arbeid.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


296 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën