Er is een onderzoek gepubliceerd door CIO magazine en daaruit bleek dat slechts 4% van de ICT-ers tevreden is over zijn of haar baan. Nu is er zeker een mate van ontevredenheid, dit horen wij dagelijks. Maar 96% ontevreden lijkt me wat overtrokken. Gelukkig voor een hoop werkgevers is de ICT-er behouden en gaat hij voor zekerheid. In de tijd van het C-woord is deze doelgroep niet mobiel gebleken en komt maar weer langzaam in beweging. Ze blijven dus, ondanks de ontvredenheid, langer dan gewenst bij de werkgever “plakken”. Waar ligt de oorsprong van die ontevredenheid? Ontevredenheid ontstaat vaak bij perceptieverschil, waar de werkgever en de recruiters grotendeels debet aan zijn. Een medewerker wordt met gouden bergen binnen gehaald. Ja natuurlijk kan je doorgroeien, opleidingen volgen tot je vierkante ogen hebt, is je reistijd beperkt en krijg je alleen maar leuke projecten waar jij je in vast mag bijten.

De waarheid is vaak anders, beperkte doorgroei, opleidingen mondjesmaat en alleen als de medewerker er heeeeel hard om blijft zeuren. En zeker nu wordt de hand op de knip gehouden voor opleidingen, eeuwig zonde natuurlijk. Die uitdagende projecten zijn ook nog eens een hoge uitzondering. Ja lange dagen door het hele land in de file staan en werken onder je niveau. De IT-er wordt in zijn of haar hart geraakt en raakt gefrustreerd.

Dus een advies aan de werkgevers, maak het bij de werving niet mooier dan het is. Of beter nog, verander de situatie dat je wel je beloftes waar kan maken, eerlijkheid duurt het langst. De ICT markt trekt weer aan, het verloop zeker ook. En volgens ICT Office ontstaat er de komende jaren een nog groter tekort aan ICT professionals, dus binden en boeien loont!

Een advies aan de ICT-ers: er zijn echt wel bedrijven die ook waarmaken wat ze beloven. Ga grondig te werk, ga eens te rade in je netwerk of je iemand kent die ook de werkelijke verhalen over je beoogde werkgever kan vertellen. Hou daarbij wel rekening met de bonus. Het verhaal kan dus iets positiever neergezet worden omdat de medewerker een bonus ontvangt.

Over de Auteur

Marcel van der Meer Deze blogger is niet meer actief op RecTec.


535 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën