In Amerika is de top 10 meest gehate bedrijven uit gekomen. Niet verrassend zijn 9 van de 10 bedrijven eigenlijk failliet, maar door staatssteun gered. Alleen de nummer 10, Delta Airlines (een partner van KLM-Air France) heeft daar niets mee te maken. Waarschijnlijk gewoon dramatisch service?

In Amerika zijn de enorme kosten voor het overeind houden van bedrijven zoals de banken en de automakers (GM en Chrysler) dus erg slecht voor het algemene imago. Ford staat als enige automaker niet in de top 10 en die hebben dan ook geen steun gehad.

Hoe zou deze lijst er uit zien in Nederland. Zouden wij hier ook ABN AMRO laten volgen door Fortis, SNS en Aegon? Of vinden wij het minder erg dan de Amerikanen?

Wat zou de impact zijn op de arbeidsmarkt? In Amerika is het bekend dat veel talenten, vooral ook veel MBA’s, nadrukkelijk niet meer kiezen voor de financiĆ«le wereld. Op dit moment is in Nederland nog weinig zichtbaar van de keuzes van mensen omdat veel mensen blij zijn een baan te hebben, maar gaat dit zijn impact kennen als we straks terug zijn op normaal economisch niveau?

Het imago van een bedrijf is van groot belang ook voor het imago op de arbeidsmarkt. Nu stellen recruiters altijd dat ze zo weinig of geen impact kunnen uitoefenen op het beleid, maar volgens mij nemen recruiters de mensen aan die dat wel kunnen. Dus ergens hebben ze er best veel invloed op, toch?

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


414 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn