Haarkleur en salaris

Door Bas van de Haterd op 08-04-2010 12:26.

Onder het motto van nutteloze onderzoeken kwam ik een bericht tegen dat Blondines meer verdienen dan Brunettes. Een mooie verklaring die ik jullie niet wil onthouden hiervoor komt van Olga Uskova, directeur van de International Blondes Association (die bestaat blijkbaar…). “We doen het beter op de werkplek omdat wanneer wij een fout maken we kunnen zeggen: ‘Oh sorry daarvoor, het is omdat ik blond ben’, en komen ermee weg.”

Een tweet hierover gaf meteen een reactie van (brunette) @wilg die me wees op een artikel van vorig jaar. Brunettes verdienen meer dan blondines. Het is maar wie het onderzoekt blijkbaar en hoe de wind waait. Nou ja, dat is met het meeste onderzoek zo, gelukkig zitten hier niet zoveel consequenties aan.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


358 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën