Facebook facts & figures

Door Bas van de Haterd op 29-03-2010 08:11.

Nu Facebook ook in Nederland steeds populairder wordt, is het belangrijk om voorzichtig ook naar dit sociale netwerk te kijken voor arbeidsmarktcommunicatie. Hyves is nog steeds de grootste in Nederland en de onbetwiste nummer één, hoewel veel ‘social media guru’s’ inmiddels steeds meer roepen dat het sterft. Ja, Facebook groeit harder, logisch, als je meer dan de helft van Nederland al als profielen hebt is de rek er een heel eind uit. Deze social media guru’s moeten niet de illusie hebben dat ze tot de ‘normale populatie’ behoren, wat dat ook mogen zijn. Die illusie heb ik ook niet van mezelf. Misschien moeten de meeste lezers van dit blog dat ook niet hebben. Hoe je het echter ook bekijkt: Facebook rukt op in Nederland, dus laten we eens een heleboel Facebook feitjes op een rij zetten.

Met dank aan Frank-Ly en Viralblog

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


751 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08