The internet of things

Door Bas van de Haterd op 26-03-2010 08:07.

Afgelopen maandag schreef ik al: echte innovatie komt van buiten. Daarom is het zo belangrijk om nu al na te denken over wat er nog meer allemaal gaat gebeuren. Eén van de nieuwe ‘hype begrippen’ die ik de laatste tijd vaak hoorde vallen was ‘het internet of things’ of ‘the web of things‘.

Wat hoor ik mensen nu al vragen? En het is een Hype term, dus moet ik er iets mee? Ja, het is een Hype term, net als social media dat enkele jaren geleden was. Een hype term die misbruikt gaat worden, die door mensen verkeerd uitgelegd zal worden, maar waar het onderliggende principe wel een grote impact zal hebben op de wereld.

The Internet of things gaat er eigenlijk om dat er ongelofelijk veel data beschikbaar is vanuit allerlei bronnen, mobiele telefoons, TomTom, video camera’s en sensoren in het wegdek, waar we steeds meer mee kunnen.

De onderstaande video legt dit allemaal in mijn optiek uitstekend uit.

Recruitment implicatie

Wat is hiervan de recruitment implicatie? Dat weten we nog lang niet. Dit is iets wat je kan zien als een verre voorspelling. Misschien zijn de Werken Nieuwe Stijl implicaties wel groter. Je agenda bepaald je wekker, misschien is dat wel nodig om uit de routine te komen van 9 tot 5?

Het is toekomst muziek, dat zeker. Maar een toekomst die sneller dichterbij komt dan ooit te voren. Een ontwikkeling die iedereen volgens mij gewoon met een schuin oog in de gaten moet houden.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


485 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën