Weekend leesvoer

Door Bas van de Haterd op 20-03-2010 15:26.

Na een korte pauze toch weer een weekend leesvoer met het belangrijkste nieuws van de laatste…. twee of drie weken dat niet aan bod is gekomen in een blog.

Uit bonusland het bericht dat de topman van RBS zijn bonus van 1,8 miljoen euro geweigerd heeft en de topman van HSBC de bonus van 1,23 miljoen euro aan een goed doel geschonken heeft. Dat deze door de overheid geredde bankbestuurders nog bonussen krijgen voordat de hulp is terugbetaald mag een wonder heten, maar ze gaan er tenminste netjes mee om.

Minister Donner vindt dat laag geschoold personeel meer geholpen moet worden en een rechtbank heeft bepaald dat een werkgever moet betalen als hij jaren niet investeert in de scholing van een werknemer en deze vervolgens ontslaat.

Verder blijkt de recessie te leiden tot mini baantjes, wat misschien wel hele andere gevolgen gaat hebben, namelijk de / worker. Mensen die twee of drie totaal verschillende vakgebieden combineren, zoals tandarts / fotograaf.

Thomas Dohmen is een nieuwe hoogleraar onderwijs en arbeidsmarkt aan de Universiteit Maastricht. Hij stelt dat een leraar geen bankier is (open deur) daarbij dat banken er goed aan zouden doen om vanuit dit perspectief eens te kijken naar hun personeelssamenstelling (risico nemers vs niet risico nemers). En dat de overheid zijn beloningsbeleid moet aanpassen als men het personeelsbestand wil veranderen.

De uitbreiding van het vaderschapsverlof komt er hoe dan ook, of Nederland dat nu wil of niet, Brussel wil het. Kan daar niet anders dan mee eens zijn.

Tot slot alle verhalen over productiviteitsverlies door nieuwe media ten spijt, een slimme telefoon goed gebruiken levert op jaarbasis tien extra werkdagen op. Maar dat wisten we natuurlijk al lang…

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


326 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn