Meer seks tijdens werktijd

Door Bas van de Haterd op 19-03-2010 08:21.

Dat de werkplek een plek is waar veel relaties beginnen mag geen nieuws meer heten. Daar is anno 2010 ook nog niets in veranderd, zo blijkt uit een onderzoek van Singlessite. Zo’n tweederde van de singles is wel eens een relatie met een collega begonnen, waarbij het in 41% van de gevallen ging om een ‘verboden’ relatie omdat de andere partij niet single was.

In vergelijking met 2006, toen dit onderzoek voor het eerst is uitgevoerd, is het aantal singles dat seks heeft gehad onder werktijd echter fors gestegen van 6% naar 11%. Daarnaast heeft 7% wel ‘sexuele handelingen’ onder werktijd verricht, maar niet daadwerkelijk seks gehad en zo’n 23% heeft geknuffeld en getongzoend in de baas zijn tijd met een collega.

Tijdens werktijd

Opmerkelijk is dat het gros van de ‘stelletjes’ ontstaat tijdens werktijd en niet tijdens bedrijfsuitjes of overwerk. Zo’n 45 procent zegt verliefd te zijn geworden door veelvuldig met elkaar samen te werken. Beduidend minder nieuwe liefdesrelaties ontstaan er tijdens het overwerken of bedrijfsborrels (14%). Ook tijdens bedrijfsuitjes slaat de vonk zelden over (5%). Samen naar een congres wekt nauwelijks verliefde gevoelens op, want slechts 1 procent begint hier een relatie met een collega.

Geen lang leven beschoren

Een groot deel van de ontstane relaties op de werkvloer is geen lang leven beschoren. Zo’n 36 procent heeft een houdbaarheidsdatum van minder dan een half jaar. Toch zou ruim een derde van alle ondervraagden graag opnieuw een relatie met een collega aangaan. Een kwart vindt zelfs dat zo’n verhouding een positief effect heeft op de werkprestaties.

Aan dit onderzoek deden 520 singles mee. De man – vrouw verdeling was: 40% mannen en 60% vrouwen. In totaal is 65% van de geënquêteerden HBO of hoger opgeleid.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


756 views | Reageer (2 reacties)
  • Pingback: uberVU - social comments()

  • De twitter opmerkingen over dit artikel zijn weer legio.

    'Zou dit komen door de versmelting van werk en privé?'
    'Zou dit komen door meer thuiswerk'?

    Leuke vragen, ik heb geen antwoord


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08