Google facts & Figures

Door Bas van de Haterd op 01-03-2010 07:59.

Via DutchCowboys kwam ik op het volgende overzicht van Google. Prachtig visueel gedaan (dank je wel Pingdom) en vol met interessante weetjes:

Google ondersteund bijvoorbeeld Klingon (een taal uit Star Trek), heeft maandelijks 87,8 miljard zoekopdrachten te verwerken, verdiende in 2009 zo’n 6,5 miljard dollar (waarvan 97% via advertenties), 47% komt uit de VS, 13% uit de UK, 40% uit de rest van de wereld.

Vooral ook leuk zijn de cijfers over de werknemers.

Je bent een Noogler (new Googler) als je er korter zit dan 1% van het personeel.

Bijna 20.000 werknemers, 20% van de tijd mag men stoppen in ‘eigen projecten’, waaruit zo’n 50% van de nieuwe producten ontstaat. Ongeveer 15% van de werknemers werkt in algemeen management en administratie, 10% in de operatie, 37,5% in R&S en 37% in marketing en sales.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


426 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08