Via Erwin Blom kwam ik op een site: Facebook Fanpages Analytics. Hier kan je heel basaal een overzicht krijgen in de connecties die een bepaald land, Nederland, bijvoorbeeld heeft. Waar is men fan van? Waar liggen de connecties?

Nederlanders op Facebook zijn het meeste fan van Farmville, gevolgd door Maffia Wars, Michael Jackson en Kabouter Wesley.

Interessant is echter, met het oog op internationale recruitment bijvoorbeeld, waar de connecties liggen. Facebook wint in Nederland sterk aan populariteit vanwege het internationale karakter. Een groep Nederlanders die internationaal actiever is, door online contacten, werk of bijvoorbeeld backpack vakanties heeft doorgaans een Facebook account.

Nederlanders hebben het meeste contacten in de USA (logisch), gevolgd door Indonesië (onverwacht voor mij, maar niet geheel onlogisch gezien onze nationale geschiedenis), Engeland, Australië, Canada, Zuid Afrika, Israël, België, Duitsland en Frankrijk.

Vanuit mijn persoonlijke positie had ik niet zo’n lijst verwacht. Hier zit natuurlijk een vertekening in, Polen bijvoorbeeld staat dus niet in de top 10, wat mij doet afvragen of dat komt doordat we daar minder contacten hebben of omdat Polen relatief terughoudend zijn in Facebook? België staat ook relatief laag, zou dat komen door Netlog in België?

De data is nu nog erg basaal, maar het geeft een grappig inzicht. Ik ben benieuwd of de data nog uitgebreid wordt, ik hoop het wel.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


404 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën