Via Erwin Blom kwam ik op een site: Facebook Fanpages Analytics. Hier kan je heel basaal een overzicht krijgen in de connecties die een bepaald land, Nederland, bijvoorbeeld heeft. Waar is men fan van? Waar liggen de connecties?

Nederlanders op Facebook zijn het meeste fan van Farmville, gevolgd door Maffia Wars, Michael Jackson en Kabouter Wesley.

Interessant is echter, met het oog op internationale recruitment bijvoorbeeld, waar de connecties liggen. Facebook wint in Nederland sterk aan populariteit vanwege het internationale karakter. Een groep Nederlanders die internationaal actiever is, door online contacten, werk of bijvoorbeeld backpack vakanties heeft doorgaans een Facebook account.

Nederlanders hebben het meeste contacten in de USA (logisch), gevolgd door Indonesië (onverwacht voor mij, maar niet geheel onlogisch gezien onze nationale geschiedenis), Engeland, Australië, Canada, Zuid Afrika, Israël, België, Duitsland en Frankrijk.

Vanuit mijn persoonlijke positie had ik niet zo’n lijst verwacht. Hier zit natuurlijk een vertekening in, Polen bijvoorbeeld staat dus niet in de top 10, wat mij doet afvragen of dat komt doordat we daar minder contacten hebben of omdat Polen relatief terughoudend zijn in Facebook? België staat ook relatief laag, zou dat komen door Netlog in België?

De data is nu nog erg basaal, maar het geeft een grappig inzicht. Ik ben benieuwd of de data nog uitgebreid wordt, ik hoop het wel.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


406 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën