Weekend leesvoer

Door Bas van de Haterd op 13-02-2010 07:15.

Een korte weekend leesvoer dit keer.

In de (semi-)overheid is / komt er werk genoeg. Zo verwachten de A+O fondsen gemeenten een nijpend tekort aan personeel bij gemeenten en promoot het UWV een baan als leerkracht. Donner daarentegen wil vooral veel werklozen nu in de seizoensarbeid onderbrengen met een oogstkalender. Misschien dat hier vooral veel industrie-arbeiders in kunnen worden ondergebracht, want het aantal faillissementen in die sector is erg hoog. Helaas blijkt de discriminatie op de arbeidsmarkt ook weer uit werkloosheidscijfers, want die is onder niet westerse allochtonen weer veel hoger dan onder de rest van de bevolking.

Dan nog twee opvallende berichten uit de UK.

In de UK heeft men ook een ‘Balkenende norm’, die is 150.000 pond. Daar zitten best veel mensen boven, onder andere 9 HR directeuren bij de BBC. In Nederland is HR een ondergeschoven kindje, in de UK liggen ze onder vuur vanwege hun hoge beloningen. De BBC verdedigd haar beleid door te stellen dat talent essentieel is en deze mensen essentieel zijn voor het werven en behouden van de talenten. Dus moet je de beste HR mensen in je organisatie hebben.

Een tweede opvallende bericht is dat er een overheidsprogramma is om afgestudeerden stage te laten lopen bij het MKB. Hierdoor zouden ongeveer 7.000 recent afgestudeerden die niet aan het werk komen vanwege de crisis toch werkwervaring op kunnen doen. Ook profiteert het MKB hier sterk van omdat die wel deze kennis nodig hebben, maar hem niet kunnen betalen. De Britse overheid spendeert hier 13,6 miljoen pond aan.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


338 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën