RecTec update

Door Bas van de Haterd op 12-02-2010 08:05.

Een kleine RecTec update, want deze week hebben we een aantal opmerkelijke zaken gehad op dit blog die ik toch even onder de aandacht wil brengen.

Voor het eerst is namelijk slechts 50% van de postings niet door mij geschreven. RecTec is altijd bedoeld als een groepsblog waar meerdere mensen hun meningen en visies kwijt kunnen. Helaas blijkt in de praktijk dat het activeren van bloggers altijd lastig is, maar ik ben erg blij dat de huidige groep bloggers, soms met enige stimulans, steeds actiever is. Daarvoor wil ik hen graag danken. Dit brengt tevens een klein ander facet met zich mee.

Het is namelijk zo dat in de comments nog erg vaak wordt gereageerd alsof ik elke post heb geschreven, dat is dus niet het geval. Ik weet niet hoe ik het duidelijker kan maken wie de auteur van de posting is, maar ik ga daar over nadenken want het is duidelijk dat dit nu nog niet goed genoeg naar voren komt. Persoonlijk zou ik verwachten dat juist recruiters altijd erg op namen en zo zouden letter, immers hoop ik dat ze met sollicitanten wel de juiste CV’s bij de juiste kandidaten hebben, maar het blijft blijkbaar lastig.

Bij deze dus een open vraag: hoe zou dit volgens jullie lezers beter kunnen? Een profielfoto bij elk artikel erbij? Een stukje onder elke blog met de auteur? Hoe kunnen we dit duidelijker maken? Of vinden jullie het duidelijk genoeg en moet er niets veranderen?

Bezoekers

Daarnaast een korte update m.b.t. de RecTec bezoek cijfers. In november heb ik hier al een overzicht van gegeven. December was een bijzonder matige maand, waardoor we nu meer dan 50% hoger zitten dan in december.

In totaal hebben we de afgelopen maand 9.000 bezoeken gehad, wat zo’n 15.000 pageviews opleverde, gemidddeld 1,67 pagina’s per bezoek en iets meer dan 2 minuten op de site. In vergelijking met november is dat dus een fikse stijging in bezoeken (1.500 bezoeken + 20%), maar bezoeken ze minder pagina’s en blijven ze minder lang op de site.

Leuk detail is dat het aantal mensen dat de site bezoekt vanuit de e-mail nieuwsbrief en RSS feed inmiddels ongeveer gelijk is (iets meer zelfs) aan het directe verkeer (dat dus direct www.rectec.nl intikt). Een ander grappig detail is dat RSS feed lezers t.o.v. e-mail nieuwsbrief lezers meer berichten lezen, 2,06 t.o.v. 1,61 gemiddeld.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


476 views | Reageer (2 reacties)
  • Als je nou eens een klein bio-tje onder elk het bericht plaatst. Spotlicht Effect doet dat heel goed. http://www.spotlighteffect.nl/

  • Ik denk inderdaad het herhalen van de blogger, met foto, omschrijving en afwijkende vormgeving kan het duidelijker maken wie de blog heeft geschreven.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën