Persoonlijk kan ik me altijd heel erg irriteren aan ‘dat is nu eenmaal zo’ uitspraken. Het is voor mij doorgaans een teken dat mensen niet na hebben gedacht over hoe het zou moeten, maar gewoon doen wat ze denken dat normaal is. In recruitment en arbeidsmarktcommunicatie zie je dat veel terug in vacatures bijvoorbeeld, waar functie-eisen in staan die totaal niet overeenkomen met de functie-inhoud (maar nu toevallig door bij de persoon horen die de functie uitvoert). Een prachtige TED video (van maar 2 minuten) geeft aan hoe anders sommige dingen in andere delen van de wereld zijn.

Met dank aan Extend Limits.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


406 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08landmacht_tram_03landmacht_tram_06

Categoriƫn