Hunters en Farmers

Door Bas van de Haterd op 07-02-2010 15:23.

Seth Godin schrijft weer een leuke posting over hunters en farmers. Nee, niet direct gericht op het type recruiter waar de meeste van de RecTec lezers nu waarschijnlijk aan denkt. Het is veel meer een type mens, dat van je geboorte in je zit, aldus Godin. Beide groepen zijn nuttig, beide groepen zijn goed, maar beide zijn zelden of nooit verenigd in één persoon. Een paar mooie observaties:

Hunters are in sync with Google, a hunting site, farmers like Facebook.

Trade shows are designed to entrance hunters, yet all too often, the booths are staffed with farmers.

Twee dingen die ook voor recruiters handig zijn om mee te nemen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


368 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën