Hunters en Farmers

Door Bas van de Haterd op 07-02-2010 15:23.

Seth Godin schrijft weer een leuke posting over hunters en farmers. Nee, niet direct gericht op het type recruiter waar de meeste van de RecTec lezers nu waarschijnlijk aan denkt. Het is veel meer een type mens, dat van je geboorte in je zit, aldus Godin. Beide groepen zijn nuttig, beide groepen zijn goed, maar beide zijn zelden of nooit verenigd in één persoon. Een paar mooie observaties:

Hunters are in sync with Google, a hunting site, farmers like Facebook.

Trade shows are designed to entrance hunters, yet all too often, the booths are staffed with farmers.

Twee dingen die ook voor recruiters handig zijn om mee te nemen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


364 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën