Weekend leesvoer

Door Bas van de Haterd op 23-01-2010 12:44.

Een korte weekend leesvoer dit keer.

Rabobank klaagt dat concurrenten met hoge bonussen hun talenten wegkapen, Gerrit Zalm zegt dat de Rabo dat juist bij ABN AMRO doet. Rabo stelt dat het vooral Amerika en Azië is waar weer hoge bonussen geboden worden, waar in het geval van Goldman Sachs dat in te denken is. Immers, die hebben dit jaar, nadat de overheid ze geholpen had, weer een record winst geboekt en bijna 500.000 dollar aan bonussen per persoon(!!!) uitgekeerd. Men heeft in totaal 16,2 miljard dollar voor bonussen opzij gezet, daar waar de winst na uitbetaling van deze bonussen nog ‘slechts’ $ 13,4 miljard is.

Veel bedrijven verwachten in 2010 toch nog banen te schrappen, we zijn dus ondanks de recordwinst van Goldman en ander positief economisch nieuw nog lang niet uit de zorgen. Artsen hoeven zich echter geen zorgen te maken, die kunnen altijd nog in Frankrijk terecht. Tenzij hij Mohammed heet, want uiteindelijk willen we toch nog steeds graag een Mark, zo heeft het SCP uitgezocht.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


406 views | Reageer (3 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën