Weekend leesvoer

Door Bas van de Haterd op 16-01-2010 19:14.

Het weekend leesvoer dit keer vooral over vrouwen, mensen die opstappen en een paar ‘kleine nieuwtjes’.

In het leesvoer van vorig weekend hadden we het al over mensen die opstapten om bijzondere redenen. Zoals de profvoetballer die bouwvakker wilde zijn, maar vooral ook de personeelsmanager van ABN AMRO vanwege de bankiersbonussen. Nu heeft het nieuwe Formule 1 team, Virgin Racing, de teambaas al vervangen voor de start. Waarom? Omdat het opzetten van een team iets anders is dan het managen. Als ondernemer weet ik heel goed dat dat inderdaad het geval is, dus respect voor mensen die zich dat realiseren.

Veel nieuws over vrouwen aan de top dit keer. Een kwestie van perceptie volgens sommige, maar de eerste universiteit (Utrecht) met een geheel vrouwelijk bestuur was wel nieuws. Defensie wil meer vrouwen aan de top.

Gehandicapten mogen mogelijk voor minder dan het minimumloon gaan werken.

Ouderen voelen zich gediscrimineerd (niet echt nieuws, maar toch).

Het UMCG haalt mensen uit India voor bepaalde beroepen, maar schrapt ondertussen 160 banen. Misschien moeten die, zoals zo velen, ook maar een ‘ontslagen werknemersgroep‘ op Linkedin beginnen. Of misschien kunnen ze zich laten omscholen tot ruimtevaarder, dat is een beroep van de toekomst schijnbaar.

De Telegraaf bundelt de verkoop van arbeidsmarktcommunicatie delen, een stuiptrekking van een neergaand medium. De ronkende presentatie op de nieuwjaarsbijeenkomst van Recruiters United ten spijt gaat ook dit het tij niet keren vrees ik.

Tot slot nog het bijzondere nieuws dat Rotterdam binnen vier jaar geen werkloosheid meer wil kennen. Bijzonder omdat je ten eerste denkt aan een communistische staat, maar tevens bij jezelf denkt: geen werkloosheid is dus ook een lastige aanvoer van kandidaten, laat ik mijn bedrijf daar vooral maar niet vestigen. Then again, dat wil je eigenlijk natuurlijk toch niet, in Rotterdam zitten…

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


438 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën