Afgelopen zondag presenteerde ik mezelf aan iedereen die het wilde zien door middel van een virtuele presentatie over mezelf. Het product van een zoektocht naar ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’ en ‘wat wil ik?’. Belangrijke vragen als je net bent afgestudeerd en op zoek bent naar een baan. Zeker in tijden van de onbegrensde mogelijkheden van social media, maar aan de andere kant ook in tijden van economische crisis. Een heel beperkt aanbod van vacatures zorgde er voor dat ik me richtte op het opdoen van nieuwe contacten en het aanhalen van ‘oude’. Zelfkennis en een goed verhaal bleken hierbij echter van levensbelang.

Het begon met een mindmap op papier. Maar papier laat zich niet makkelijk verspreiden. En al helemaal niet op een blog. Zo ontstond het idee om de online presentatietool Prezi.com in te zetten waarin ik mijn verhaal op een speelse en dynamische manier kon vertellen. Ik begon in te zien dat ik op deze manier niet alleen mijn eigen gedachten kon ordenen maar ook een ‘toolkit’ ontwikkelde om me te helpen bij het maken van een eerste indruk. Want, een CV op papier en een deftige sollicitatiebrief zijn wel erg 1.0 voor iemand die zich wil begeven in de wereld van Het Nieuwe Werken en social media.

Zo kwam het dat ik zondagavond laat de laatste hand legde aan mijn presentatie en deze voor de wereld beschikbaar stelde op mijn weblog. Eigenlijk zonder verwachtingen. Want de zoektocht naar mezelf was toch vooral voor mezelf bedoeld. Niets bleek minder waar. De reacties waren overweldigend en hartverwarmend, maar bovenal verassend concreet. En waar ik nu zo nieuwsgierig naar ben… wat vinden nou eigenlijk die mensen er van die dagelijks CV’s en brieven door hun handen laten gaan? Staat de recruitmentwereld open voor een dergelijk initiatief en, zouden we niet vaker op zoek moeten gaan naar mogelijkheden om onszelf te presenteren op een manier die echt bij ons past? In andere woorden: is dit een CV waar recruiters iets mee kunnen?

(Kies rechts onderaan bij ‘more’ voor de fullscreen optie en navigeer door op het pijltje naar rechts te klikken, onderaan in het scherm. Het pad speelt zich vanzelf in de goede volgorde af. Als de drie foto’s in het midden in beeld komen, is de presentatie helemaal geladen.)

Over de Auteur

Elsa van Bruggen Deze blogger is niet meer actief op RecTec


5.711 views | Reageer (24 reacties)
 • Ik krijg een blanco onderdeel ipv je flash applicatie, kan dat?

 • Ik krijg een blanco onderdeel ipv je flash applicatie, kan dat?

 • Ik roep te vroeg, het laden duurde gewoon veel langer dan normaal bij Prezi. Vind het er leuk uit zien!

 • Ik roep te vroeg, het laden duurde gewoon veel langer dan normaal bij Prezi. Vind het er leuk uit zien!

 • @Elsa,
  natuurlijk kunnen recruiters er iets mee. Zoals ik al eerder met Bas heb geconstateerd in het licht van mijn verwijzing naar mijn Linkedin profiel en het antwoord van de recruiter dat niet kon, zijn recruiters echter te vaak ingesteld in het managen van een proces en die zijn ingericht op standaard CV’s die ze naar vacaturehouders kunnen doorsturen en kunnen opslaan in de CV database.
  Vinden en gevonden worden en vervolgens gedistribueerd kunnen worden, dat is het zo’n beetje.
  Mijn advies, die het een en vergeet voorlopig het andere niet.
  Grt,
  Alexander Crepin

 • @Elsa,
  natuurlijk kunnen recruiters er iets mee. Zoals ik al eerder met Bas heb geconstateerd in het licht van mijn verwijzing naar mijn Linkedin profiel en het antwoord van de recruiter dat niet kon, zijn recruiters echter te vaak ingesteld in het managen van een proces en die zijn ingericht op standaard CV’s die ze naar vacaturehouders kunnen doorsturen en kunnen opslaan in de CV database.
  Vinden en gevonden worden en vervolgens gedistribueerd kunnen worden, dat is het zo’n beetje.
  Mijn advies, die het een en vergeet voorlopig het andere niet.
  Grt,
  Alexander Crepin

 • Pingback: Tweets die vermelden ‘Ik ben Elsa’, een CV presentatie | RecTec -- Topsy.com()

 • Dergelijke CV’s komen waarschijnlijk niet eens meer bij recruiters terecht, die vinden hun weg rechtstreeks naar organisaties die creativiteit en ondernemerschap waarderen. Een eerste stap naar een recruiterloos (muv corporate recruiters en headhunters) tijdperk?

 • Dergelijke CV’s komen waarschijnlijk niet eens meer bij recruiters terecht, die vinden hun weg rechtstreeks naar organisaties die creativiteit en ondernemerschap waarderen. Een eerste stap naar een recruiterloos (muv corporate recruiters en headhunters) tijdperk?

 • Ik vind hem helemaal geweldig. Heb ook het gevoel dat HR medewerkers en recruiters zich meer verstoord zullen voelen in hun proces dan dat ze het kunnen waarderen. Een recruiterloos tijdperk klinkt geweldig, maar ook een beetje utopisch.

 • Ik vind hem helemaal geweldig. Heb ook het gevoel dat HR medewerkers en recruiters zich meer verstoord zullen voelen in hun proces dan dat ze het kunnen waarderen. Een recruiterloos tijdperk klinkt geweldig, maar ook een beetje utopisch.

 • Monica

  Beste Elsa,
  Via Twitter op dit artikel terecht gekomen! VInd het erg leuk er orgineel, een heerlijke vernieuwing van de CV.

  Groeten Monica

 • Monica

  Beste Elsa,
  Via Twitter op dit artikel terecht gekomen! VInd het erg leuk er orgineel, een heerlijke vernieuwing van de CV.

  Groeten Monica

 • Pingback: ‘Ik ben Elsa’, hoe het me vergaan is | RecTec()

 • Pingback: Innovatief solliciteren doe je zo! | SEO Consultant Steven over: SEO, Linkbuilding, Webconcepten en Social Media()

 • Jolanda Sinnema

  vandaag voor het eerst Prezi gezien en er een workshop in gehad.
  daarom nu een beetje gegoogeld en ik vind jouw CV echt de beste die ik tot nu toe gezien heb.
  super!

 • Jolanda Sinnema

  vandaag voor het eerst Prezi gezien en er een workshop in gehad.
  daarom nu een beetje gegoogeld en ik vind jouw CV echt de beste die ik tot nu toe gezien heb.
  super!

 • Pingback: Creatief solliciteren | Pintapeople()

 • Susan

  hoi Elsa,
  Ik vind je cv geweldig. Moest wel even zoeken hoe het werkt, maar ik heb dan ook nog nooit zo een cv gezien. Heel leuk en spannend. Ga voor mezelf hier ook wat mee doen. Alleen wel veel eenvoudiger. Vind je foto’s zowiezo heel leuk. Geeft al gelijk een beeld van je.

 • Pingback: Creatief solliciteren | Pintapeople()

 • Hallo Elsa,

  Jammer dat ik voor het eerst jouw bijzonder creatief CV zie. Ik had je graag aangenomen voor een funcite waar je waarschijnlijk niet voor hebt gestudeerd of in gewerkt hebt. Maar iemand die vanaf haar 14e bezig is geweest in allerlei banen, dan studeert en vervolgens dit op internet plaatst. Chapeau. Voor iedere organisatie in bijna elke functie kun jij een verrijking zijn. Mocht je nog zoeken naar een zinvolle invulling van je werkend bestaan? Graag.

 • @twitter-414225927:disqus, dank voor je leuke reactie! Goed om te horen dat de prezi nog steeds positieve reacties oproept. Door de prezi heb ik destijds werk gevonden bij Hutspot, waar ik nog steeds naar volle tevredenheid en met veel plezier aan de slag ben. Maar wie weet 😉

 • Pingback: Creatieve online sollicitatie-initiatieven - Personal branding, cursussen solliciteren met social media, jobcoaching : Personal branding, cursussen solliciteren met social media, jobcoaching()

 • Pingback: 11 onmisbare tips bij creatief solliciteren : Waar carrière en social media samenwerken()


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën