Gisteren was ik bij de opening van een nieuw bedrijf. Een gezellige borrel, een leuk feestje bij een organisatie waar ik al jaren ‘bevriend’ mee ben. Op een gegeven moment kreeg ik de vraag: maar waar ken jij hem eigenlijk van?

Tja, we hadden vorig jaar wel iets van zaken gedaan, maar dan ga je terug graven in je geheugen, wat was onze eerste kennismaking? Ineens wist ik het: ik had er ooit gesolliciteerd. Heel lang geleden, ik schat een jaar of 8, had ik daar een goed gesprek gehad met de directeur. Ik ben het toen niet geworden, maar dat was één van de enige afwijzingen waarvan ik dacht na het aanhoren van het verhaal: ja, daar heeft hij helemaal gelijk in. Het klopt en hoewel ik baalde als een stekker was zijn analyse goed, zijn redenatie correct en was hij daar gewoon heel erg open in. Altijd contact gehouden en waar we kunnen helpen we elkaar. Zo zie je maar weer hoe waardevol een goede afwijzing kan zijn.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


557 views | Reageer (4 reacties)
  • Absoluut gelijk heb je, maar niet alleen omdat je dan ineens de leuke feestjes meemaakt natuurlijk. Als iemand goed onderbouwt waarom je niet voldoet aan hun eisen, dan leer je meer over jezelf, waarna je ofwel aan jezelf kunt gaan werken, of je leert jezelf beter verkopen op de punten waar je wel goed in bent etc.

  • Absoluut gelijk heb je, maar niet alleen omdat je dan ineens de leuke feestjes meemaakt natuurlijk. Als iemand goed onderbouwt waarom je niet voldoet aan hun eisen, dan leer je meer over jezelf, waarna je ofwel aan jezelf kunt gaan werken, of je leert jezelf beter verkopen op de punten waar je wel goed in bent etc.

  • Pingback: Tweets die vermelden De waarde van een goede afwijzing | RecTec -- Topsy.com()

  • Pingback: Bijzondere sollicitatie ervaringen | RecTec()


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën