Weekend leesvoer

Door Bas van de Haterd op 09-01-2010 08:06.

We beginnen dit weekend leesvoer met een aantal opmerkelijke berichten over individuele arbeidsrelaties. Als eerste was een profvoetballer liever bouwvakker. Hij vond dat hij te weinig hoefde te doen als voetballer zijnde, te weinig trainen en zo. Maar ook groot respect voor werknemers die zelf hun verantwoordelijkheid nemen. Zoals een personeelsmanager van ABN AMRO die vertrekt omdat hij het niet eens is met de bonuscultuur. Tenminste één die zich niet verschuild achter ‘corporate policy’. En Jan Reker die bij PSV als directeur vertrekt omdat hij het niet eens is met het ontslag van zijn mede directeur, de gang van zaken daaromtrend en de nieuwe indeling. Ook respect, vooral omdat hij het ‘samen uit, samen thuis’ als belangrijkste item vond.

Dan over de zorg. Monsterboard meldt dat vacatures in de zorg sector het meest zijn gezocht op de site in 2009. De meest gezochte baan is secretaresse en manager. Minister donner meldt dat de zorg makkelijker aan personeel kan komen dezer dagen.

Dan blijken in de financiële sector de meeste mensen te zitten die hun sector helemaal beu zijn. Volgens het W&S bureau omdat er te weinig groei is, ik denk dat het te maken heeft met het sterk veranderende imago. Van hot shot naar probleemveroorzaker.

Dan blijkt een stagiaire nog vaak een verkeerd beeld te hebben van de wereld volgens onderzoek van stageplaza en één vandaag.

Tot slot komt Dutch Cowgirls nog met een aantal mooi vormgegeven CV’s, de moeite waard om eens naar te kijken.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


362 views | Reageer (2 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën