Hoe werf je beveiligers? Een doelgroep waar ik niet alles van weet, maar één ding weet je wel van beveiligers. Namelijk waar ze zijn, bij… security checks.

Daarom heeft beveligingsbedrijf Shield Security een nieuw wapen in de strijd gegooid in de strijd om personeel: wervingskoffertjes. Het bedrijf heeft speciale koffertjes laten ontwikkelen, waarin een in metalen letters geschreven personeelsadvertentie verstopt zit. Bij security scanners wordt de tekst zichtbaar voor dienstdoende beveiligingsmedewerkers.

De koffers worden inmiddels sinds december op verschillende plaatsen in het land ingezet. Onder andere in luchthavens, andere openbare gebouwen en bij evenementen.

Een mooie creatieve actie in mijn optiek, getarget op de doelgroep. Een eenvoudige boodschap, maar super slim uitgevoerd wat mij betreft.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.098 views | Reageer (22 reacties)