Afgelopen week bereikte mij het nieuws dat het OSA failliet is verklaard. Een onderzoeksinstituut verbonden aan de Universiteit van Tilburg gericht op de arbeidsmarkt. Het OSA, een stichting, deed hele goede onderzoeken naar bijvoorbeeld de internationalisering van arbeid (en kennis) en schreef daar toegankelijke (lees: geen peperdure) rapportages over.

De kwaliteit van het onderzoek stond altijd voorop en ik beschouw het dan ook als een groot verlies voor de markt dat dit instituut er nu niet meer is. Een vervelend bericht zo aan het einde van het jaar, natuurlijk het meest voor de betrokken medewerkers. Vanuit RecTec wil ik deze mensen namens alle bloggers en betrokkenen dan ook alle sterkte wensen en ik hoop dat ze hun onderzoeksactiviteiten op andere plekken op een gelijkwaardig niveau kunnen voortzetten.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


830 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn