pullVandaag is bekend geworden dat Tangram software (één van de ATS’en in Nederland) is gekoppeld met marktplaats voor vacatures Talentpull. Over Talentpull heb ik hier al eerder geschreven. Ik ben sceptisch over het concept, het is en blijft voor mij vooral goed op het gebied van CV schuiven. Aan de andere kant merk ik wel dat die markt steeds meer in trek raakt bij corporate recruiters. Ik hoor regelmatig zinnen als ‘veel meerwaarde boven die CV bieden ze me toch niet’. Zal ongetwijfeld dan met de aansturing en huidige leveranciers te maken hebben, maar goed, er is een markt voor CV’s van bureaus. Als je er van uit gaat dat die markt is er is, is het goed dat er een vraag platform is waarop je kan aangeven wat een hire je waard is, Talentpull dus.

Dat Tangram dit nu vanuit hun ROOS software beschikbaar maakt is natuurlijk enkel toe te juichen. Hoe minder stappen, des te minder tijdverlies, des te beter voor de recruiter. Ik ben benieuwd welke ATS’en binnenkort volgen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


470 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën