meer X-ray’s voor Linkedin

Door Ted Meulenkamp op 16-12-2009 08:00.

linkedinlogoIk heb redelijk veel reacties gekregen op mijn eerdere posting over X-ray voor Linkedin en ook interessante suggesties.

De meest interessante is om “site:linkedin.com” (waarmee je google laat zoeken op alleen linkedin) te veranderen in site:COUNTRY_CODE.linkedin.com. Daarna hoef je dus niet meer inurl te gebruiken. Dat zijn we dus maar eens gaan testen:

Zo wat betekenen die verschillen nu eigenlijk? Geen flauw idee! Aan de ene kant kun je zeggen dat in de originele search er veel dubbele hits zaten OF dat de nieuwe search goede hits verwijdert. Ik denk dat je zelf maar even moet proberen en moet spelen met de resultaten. Begin met de nieuwe search want “less is more” natuurlijk.  Laat me weten wat je bevindingen zijn!

Sacha Otten heeft erg goed werk verricht met de search string voor het zoeken in verschillende landen. Mijn originele string was (inurl:be.linkedin.com OR inurl:nl.linkedin.com etc). Sacha kwam met de volgende string (inurl:be OR inurl.nl)linkedin.com (let op dat er geen spatie zit tussen de laatste ) en linkedin.com)

We zijn dus maar weer eens gaan testen:

Dat werkt dus perfect (ik weet niet waar die halvering van de middelste search vandaan komt echter). Ergo, weer meer ruimte bespaart! bedankt Sacha!

Mocht je nog meer verbetering weten dan hoor ik het graag!

Over de Auteur

Ted Meulenkamp Deze blogger is niet meer actief op RecTec


599 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën