Weekend leesvoer

Door Bas van de Haterd op 12-12-2009 07:59.

krantlezenEen overvolle weekend leesvoer, veel nieuws dat wel de moeite waard was, maar niet tot blog verwerkt deze week.

De deeltijd WW is verlengd tot 1 april omdat de pot nog niet leeg was. Dat is positief nieuws, zowel het feit dat de pot niet leeg is als het feit dat er nog even gebruik van gemaakt kan worden. Helaas zijn er ook veel ontslagen deze week. Dode bomen uitgevers Volkskrant en Trouw schrappen 130 banen en de Limburgse krantenuitgever 48. Ook in Limburg moeten bij zorgconcern Orbis 480 man weg, vanwege eerder mismanagement. Gelukkig is zeker dat het niet aan de prestaties van deze mensen ligt. Prestaties en beloning staan in de zorg los van elkaar.  Ook blijkt dat de kantonrechter vaker ontslagen afwijst, in 18% van de gevallen tegenwoordig.

Iets langere termijn economische nieuws: in België zijn de wervingsplannen weinig hoopgevend, maar in Nederland stijgt het aantal ZZP’ers en zijn de ondernemers positief.

Minister Donner vind dat oude werknemers te duur zijn en haalt daarmee de woede van de vakbonden op zijn nek.

Mariëtte Hamer wil leraren belonen met bijscholing

Begeleiding van stagiaires blijkt onder de maat.

Eén op de drie vind dat hij / zij een zwaar beroep heeft…

En op het technologie front een leuk nieuwtje van nu.nl. Het verkeer via de iphone en android App blijft groeien t.o.v. het mobiele verkeer via de browser. Blijkbaar worden aparte applicaties meer en meer gewaardeerd.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


333 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën