elevatorEnige tijd geleden deed ik een oproep voor niche jobboards, dus jobboards met een hele specifieke doelgroep, die hier doorgaans graag in de reacties lopen te pitchen om mij hun pitch in te sturen. Ik zou er dan één post van maken met de verschillende pitches erin. Blijkbaar lezen weinig niche jobboard RecTec, of zien ze het nut er niet van in, want in totaal hebben we slechts 5 pitches ontvangen.

Bij deze dus 5 niche jobboards, in hele verschillende categorieën, die zich heel kort aan u voorstellen.

Naam: Marketingfacts jobs – www.marketingfacts.nl/jobs
Doelgroep: (Online) Marketeers
Pitch: Marketingfacts trekt met haar blog maandelijks 150.000 unieke bezoekers, waar heel wat toppers en talenten in zitten die je niet via een jobboard zal bereiken.

Naam: AcademicTransfer – www.academictransfer.com
Doelgroep: Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
Pitch: Vanoudsher de vacaturesite van de Nederlandse Universiteiten, nu met mogelijkheden voor non-profit én industrie om wetenschappelijk top talent binnen te halen.

Naam: Jobs4HR – www.jobs4hr.nl
Doelgroep: Arbeidsbemiddelaars, HR-professionals, salarisprofessionals
Pitch: Plaats uw vacature op Jobs4HR en bereik 60.000 HR-professionals of 45.000 salarisprofessionals dan wel 25.000 professionele arbeidsbemiddelaars – actief én latent werkzoekend – voor nog geen € 180!

Naam: www.logistiek.nl/vacatures
Doelgroep: Logistiek Professionals
Pitch: Met 130.000 unieke bezoekers per maand vind je altijd wel een logistieke professional op zoek naar zijn/haar nieuwe logistieke uitdaging.

Naam: Careersinholland.com – www.careersinholland.com
Doelgroep: English and multilingual
Pitch: No cure no pay job board or agency, multiposting and response handling included.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.231 views | Reageer (6 reacties)
 • @bas Bedankt voor publicatie.

 • @bas Bedankt voor publicatie.

 • Namens nog een RB’er bedankt voor de publicatie, Bas (en mijn gewaardeerde collega van Academic Transfer die dit idee opperde). Ik geloof al sinds het begin van deze eeuw sterk in de kracht van niche boards, zeker als die stevig ingebed zijn in een community. De reden dat er zo weinig gebruikmaken van jouw aanbod zou kunnen zijn dat ze niet zo intensief met ontwikkelingen in recruitment bezig zijn dat ze RecTec of RecruitmentMatters volgen. Als je hooguit een paar honderd vacatures hebt staan zijn “power search”-achtige technieken niet wat je zo zeer bezighoudt. Er spelen voor niche boards hele andere zaken dan bij de grote generieke jobboards. Ik ben altijd geïnteresseerd als er aandacht aan niche boards wordt geschonken, dus als daar op RecTec weer eens wat zinnigs over geschreven wordt, vind je in mij in ieder geval een aandachtige lezer.

 • Namens nog een RB’er bedankt voor de publicatie, Bas (en mijn gewaardeerde collega van Academic Transfer die dit idee opperde). Ik geloof al sinds het begin van deze eeuw sterk in de kracht van niche boards, zeker als die stevig ingebed zijn in een community. De reden dat er zo weinig gebruikmaken van jouw aanbod zou kunnen zijn dat ze niet zo intensief met ontwikkelingen in recruitment bezig zijn dat ze RecTec of RecruitmentMatters volgen. Als je hooguit een paar honderd vacatures hebt staan zijn “power search”-achtige technieken niet wat je zo zeer bezighoudt. Er spelen voor niche boards hele andere zaken dan bij de grote generieke jobboards. Ik ben altijd geïnteresseerd als er aandacht aan niche boards wordt geschonken, dus als daar op RecTec weer eens wat zinnigs over geschreven wordt, vind je in mij in ieder geval een aandachtige lezer.

 • jeroenensink

  Graag wil ik er nog 1 aan toevoegen:

  Techniekvacaturebank is een vooraanstaand netwerkportaal voor technici en streeft naar een synergie tussen de vraag van de opdrachtgevers en de wensen van de bezoekers. De vertaling van deze wensen vormen een basis waarop de online services van Techniekvacaturebank opgebouwd zijn. Ten opzichte van de algemene vacaturebankenonderscheid Techniekvacaturebank zich onder andere op de volgende punten:
  • Een unieke en zeer specifieke indeling van CV's en technische functies;
  • Een moderne en geavanceerde website en database;
  • Een eigen netwerk van meerdere satelliet websites waarop de vacatures van Techniekvacaturebank automatisch zichtbaar zijn;
  • Zeer goede en doorontwikkelde zoekmachine optimalisatie op alle websites;
  • Ongeveer 2.500 technische vacatures en 3.000 actieve technische CV’s online;
  • 30.000 unieke bezoekers per maand.
  Een vacature plaatsen is niet duur, het kan op elk moment van de dag gedaan worden en u bereikt er een groot publiek mee. Na het plaatsen van de vacature staat deze bovendien binnen 10 minuten online. Makkelijker kan niet! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden (038- 423 33 30).

 • Roel

  Telecomvacaturebank niet te vergeten!


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën