Talents4asia.com

Door Bas van de Haterd op 03-12-2009 08:08.

digitalnativeVia een advertentie in Facebook (ja, ik klikte op een advertentie) kwam ik op de site Talents4asia.com. De tekst advertentie zei: ben jij goed genoeg om in Azië te werken. Mijn interesse was getrokken, wat zouden die aanbieden? Een internationale wervingssite voor Nederlanders die naar Azië willen, altijd interessant. Dus even een bezoekje waard.

De site ziet er als volgt uit:

talents4asia1

Het duurde heel even, maar ik zag toch wel iets licht extreems: hours a week: 60 – 70.

Als je vervolgens de teksten las zag je ook meteen: we are looking for kids up to 12 years old…

Een mouse over over de ‘vacatures’ gaf het volgende beeld:

talents4asia

Een mooie campagne van Terres des Hommes. Stop kinderarbeid in Azië, geadverteerd volgens een ‘jobboard’ gericht op de internationaal geörienteerde werkzoeker.

Iets waar ‘wij in de recruitment en arbeidsmarktcommunicatie’ misschien wel te weinig bij stil staan, hoe gelukkig we zijn. Eén van de redenen dat ik vorig jaar het Recruitment Charity Event heb opgezet, om als Nederlandse recruitment industrie te laten zien dat we er wel om geven en wel iets terug doen. Helaas was het dit jaar niet mogelijk dat event succesvol te organiseren, ik hoop dat 2010 daar wel weer mogelijkheden toe biedt.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


564 views | Reageer (2 reacties)
  • Karin Luidens

    Terre des Hommes hjeeft sowieso erg aansprekende campagnes, vorig jr of jaar ervoor over kinderprostitutie in Cambodja etc.

    Steun die club! Ze hebben echt goed zicht op wat er speelt, met name in Azie (tenminste daarvan weet ik door een aantal reizen, dat hun onderwerpen échte schrijnende problemen zijn).

  • Karin Luidens

    Terre des Hommes hjeeft sowieso erg aansprekende campagnes, vorig jr of jaar ervoor over kinderprostitutie in Cambodja etc.

    Steun die club! Ze hebben echt goed zicht op wat er speelt, met name in Azie (tenminste daarvan weet ik door een aantal reizen, dat hun onderwerpen échte schrijnende problemen zijn).


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08