Een heel interessant staatje van het Taleo blog dat komt uit PwC Saratoga’s 2009/2010 US Human Capital Effectiveness Report.

Retirement EligibilityHet percentage van managers in de VS dat met pensioen kan is bijna 1/3. Het aantal executives 27%, tegen gemiddeld 18,6%.

Dit heeft twee hele grote implicaties:

1) een opvolgingsprobleem. Hoeveel bedrijven zouden echt de opvolgers al klaar hebben? Gaat er een strijd losbarsten? Ik denk dat er dus heel veel top talent op de markt zal komen die zichzelf gepasseerd gaan voelen.

2) er zal een hele sterke verjonging gaan plaatsvinden in het management. De kans dat baby boom managers vervangen worden door veel jongere mensen is natuurlijk aanwezig. Ik hoor de argumenten ‘misschien moeten we toch maar iemand die wel iets snapt van dat internet’ al langskomen.

Er zit een hele grote verschuiving aan te komen de komende jaren, waarbij ik verwacht dat deze vervanging van management ook een grote verandering in management stijlen en innovatief vermogen met zich mee zal brengen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


590 views | Reageer (3 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08