Weekend leesvoer

Door Bas van de Haterd op 28-11-2009 07:40.

krantlezenHet is weer tijd voor het weekend leesvoer, de dingen die wel opvielen, maar waar geen bericht aan is gewijd deze week.

Op economisch gebied drie nieuwstjes deze week die opvielen. Ten eerste dat bedrijven weer makkelijker aan krediet schijnen te komen, wat natuurlijk goed nieuws is. Daarnaast hebben naar verluid drie sociale netwerken (Twitter, Linkedin en Facebook) interesse in een beursgang in 2010. Alle drie hebben nog niet zo lang geleden veel geld opgehaald. Dat houdt twee dingen in. Ten eerste hebben ze het niet meteen nodig, ten tweede denken de recent ingestapte aandeelhouders (veel) geld te verdienen. Conclusie: men verwacht een goed beursklimaat in 2010, en ook dat is goed nieuws. Tot slot nemen Belgische MKB (KMO) bedrijven meer mensen aan.

Op het gebied van beloning en arbeidsvoorwaarden een aantal nieuwtjes:

leraren willen meer opleiding (geen slechte zaak).

Het pensioenstelsel is toe aan een fikse herziening (helemaal mee eens, huidige systeem is gebaseerd op je hele leven bij één werkgever of tenminste in één sector).

Multinationals hebben de arbeidsvoorwaarden niet meer in de hand (logisch, die moet je ook altijd lokaal regelen)

werknemers van LADA massaal zwanger om ontslag te voorkomen. Grappig in het artikel is de laatste zin dat in Rusland er meer zwangerschappen zijn in recessies, in Nederland juist in economisch goede tijden.

Flexibele werktijden zijn populair, driekwart wil het, een kwart heeft ze. In dat kader blijkt ook uit het Intermediair onderzoek naar de populairste werkgever dat dit goed scoort.

Medewerkers van Wikipedia zijn ‘en masse’ opgestapt. Medewerkers zijn in dit geval vrijwilligers en die zijn het niet eens met het nieuwe beleid dat is strikter is. Wikipedia ziet het niet als een probleem, kwaliteit is belangrijker vindt men daar.

Tien redenen waarom mobiel werven toekomst heeft volgens Shally Steckerl.

Half Nederland kan binnenkort mobiel betalen, omdat Hyves en Rabobank daarvoor een samenwerking aan zullen gaan. Betalen via je Hyves account, dat opent mogelijkheden voor heel veel kleine betalingen op bijvoorbeeld locatie.

agenten houden hun kennis op peil met een game. Nu is de politie hier één van de meest vooruitstrevende organisaties in Nederland mee, dus niet verbazingwekkend voor mensen die in de serious gaming zitten. De Politie Academie zou voor heel veel bedrijven een groot voorbeeld kunnen zijn, want naast kennis op peil houden doen ze ook training en zelfs selectie via games.

En tot slot wil ik nog even één van de meest briljante marketing campagnes van het jaar met jullie delen (social media tot the max): Kit Kat Jesus

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


476 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën