linkedinlogomicrosoft-logoMicrosoft en Linkedin stappen samen in het huwelijks bootje. Microsoft’s interesse in Linkedin was al eens eerder aan de orde in Feb 2008, maar nu zowaar een echte samenwerking in de vorm van een ‘add-on’. Terwijl Microsoft vorige week Explorer 9 aankondigde en de beta versie van Office 2010 introduceerde lieten ze ook weten een aantal nieuwe functionaliteiten te hebben waaronder een Linkedin integratie in Outlook.

Deze integratie, ook wel de “Outlook Social Connector” genoemd, zorgt ervoor dat veel van je Linkedin informatie wordt weergegeven in je Outlook contactpersonen. De bekende professionele informatie en  sociaal gerelateerde informatie, zoals met wie je onlangs gelinked bent en welke group posts je gedaan hebt of wat je huidige status is worden weergegeven in een uitklapbaar venster onderin binnenkomende emails. Uiteraard met alle mooie profiel foto’s zoals we die kennen van Linkedin erbij weergegeven. Je kan doorklikken op de foto’s en zo de detail info per persoon oproepen en je netwerk blijven uitbreiden vanuit de functionaliteiten waar de meeste professionals direct mee werken, in dit geval Outlook, zoals Elliot Shmukler aangeeft op de Linkedin Blog. Linkedin wordt daarmee de eerste Social partij die aanhaakt bij de nieuwe connector van Microsoft.

Aanvullend wordt profiel informatie zoals laatst bekende functie e.d. direct bijgewerkt in het geheel en kan je, wanneer iemand nog niet in je netwerk zit direct een uitnodiging versturen om bij elkaar aan te sluiten. Volledige synchronisatie van de laatste gegevens tussen Outlook contacts en Linkedin dus wanneer iemand zijn informatie wijzigd in Linkedin wordt je Outlook client automatisch bijgewerkt. Voor de Plaxo gebruikers onder ons eigenlijk niets nieuws, die doen dat al minstens net zo lang als Linkedin bestaat. Plaxo is hier mee gestart en voegt nu netwerk activiteiten toe, waar Linkedin nu juist met netwerken is begonnen en nu het omgekeerde doet.

Linkedin is blijkbaar druk bezig met partnerships de afgelopen weken. Eerder al kondigde het een samenwerking aan met Twitter waarvan je nu je status direct kan inlezen door het toevoegen van #in of #li in je tweet. Samenwerkingen met IBM en Lotus Notes werd begin van het jaar al aangekondigd. Door het brede draagvlak van Outlook is deze uitbreiding voor Linkedin een belangrijke om nog meer marktaandeel te krijgen in de markt van professionals en zo zijn platform te vergroten. Aankondigingen met andere mail providers zullen binnenkort ook wel voor de deur staan. Zo hoop ik zelf op een integratie met GoogleApps en GoogleMail. De nieuwe functionaliteiten zullen meegaan in de Office 2010 producten en kunnen ook gedownload worden als plug-in voor de Outlook 2003 en 2007 versies.

Over de Auteur

Eelco Scheltinga Eelco is mede-oprichter van het in 1999 gestarte PeopleXS. PeopleXS is een on-demand applicant tracking & talent management system wat binnen de standaard volledig flexibel ingericht kan worden. Co-creation met de klant is een speerpunt in de ontwikkeling van het product. Eelco heeft een brede ervaring opgedaan als COO & Consultant bij het oplossen van recruitment vraagstukken en het neerzetten van een gedegen oplossingen op dit gebied. Momenteel houdt hij zich, naast zijn verantwoordelijkheid als CFO, bezig met creatieve oplossingen binnen talent management en is zeer geintresseerd in 'Social Recruiting' en persoonlijke ontwikkeling.


497 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën