linkedinlogoLinkedin heeft nu dan eindelijk zijn langverwachte API’s aangekondigd bij het grote publiek:  Linkedin Platform Open for Business. Gister verstuurde zij een aankondiging met toegang tot de API’s voor Search, Profielen, Field selectors, Connecting en Netwerk updates. Ontwikkelaars worden hier in de gelegenheid gesteld om direct in de code te duiken en functionaliteiten in websites of applicaties op te nemen. E.e.a. moet het makkelijker gaan maken om direct vacatures te gaan publiceren vanuit je CMS of ATS systeem rechtstreeks op het Linkedin platform. Tevens kan gedacht gaan worden aan de mogelijkheid om natuurlijk profiel informatie uit te gaan wisselen en sociale netwerk activiteit weer te geven binnen persoonsgegevens van kandidaten of contactpersonen. Vergelijkbaar met de Outlook Social Connector zoals aangekondigd door Microsoft.

Deze stap zal ongetwijfeld een golf van nieuwe innovaties en toepassingen met zich mee brengen waar de verschillende eindgebruikers lang op hebben zitten wachten.

Over de Auteur

Eelco Scheltinga Eelco is mede-oprichter van het in 1999 gestarte PeopleXS. PeopleXS is een on-demand applicant tracking & talent management system wat binnen de standaard volledig flexibel ingericht kan worden. Co-creation met de klant is een speerpunt in de ontwikkeling van het product. Eelco heeft een brede ervaring opgedaan als COO & Consultant bij het oplossen van recruitment vraagstukken en het neerzetten van een gedegen oplossingen op dit gebied. Momenteel houdt hij zich, naast zijn verantwoordelijkheid als CFO, bezig met creatieve oplossingen binnen talent management en is zeer geintresseerd in 'Social Recruiting' en persoonlijke ontwikkeling.


538 views | Reageer (2 reacties)
 • Leo

  Overigens kan je geen job posting doen via de nieuwe API’s dus dat is wel een gemis. Alhoewel het niet duidelijk is of alleen de documentatie ervan ontbreekt. Wordt vervolgd.

  Gelukkig komt hier spoedig wel een oplossing voor, maar niet via de standaard API’s lijkt het.

  Wat me wel opvalt is de openheid die gegeven word om allerlei gegevens inclusief contacten van iemand op te vragen. In de “use of terms” geeft LinkedIn wel aan dat je die informatie niet mag opslaan en alleen mag gebruiken na een expliciete actie van de persoon in kwestie. Je LinkedIn netwerk ligt niet op straat maar toch… er wordt wel veel overgelaten aan de integriteit van de derden die daarop gaan doorontwikkelen.

 • Leo

  Overigens kan je geen job posting doen via de nieuwe API’s dus dat is wel een gemis. Alhoewel het niet duidelijk is of alleen de documentatie ervan ontbreekt. Wordt vervolgd.

  Gelukkig komt hier spoedig wel een oplossing voor, maar niet via de standaard API’s lijkt het.

  Wat me wel opvalt is de openheid die gegeven word om allerlei gegevens inclusief contacten van iemand op te vragen. In de “use of terms” geeft LinkedIn wel aan dat je die informatie niet mag opslaan en alleen mag gebruiken na een expliciete actie van de persoon in kwestie. Je LinkedIn netwerk ligt niet op straat maar toch… er wordt wel veel overgelaten aan de integriteit van de derden die daarop gaan doorontwikkelen.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën