Totaljobs Nederland stopt

Door Bas van de Haterd op 18-11-2009 19:15.

totaljobs_logoAan het begin van het jaar voorspelde ik het al, één van de grote Nederlandse jobboards gaat de deuren sluiten. Vandaag is het dan zo ver, Totaljobs, onderdeel van Reed Business, kondigt aan per 1 januari de deuren te sluiten. De onderstaande mail bereikte mij vandaag:

De directie van Totaljobs Group Ltd, onderdeel van Reed Business, heeft het voornemen om de Nederlandse activiteiten – Totaljobs.nl – te staken. Hiervoor is bij de Ondernemingsraad een adviesaanvraag ingediend.

Door de economische recessie zijn de omstandigheden voor Totaljobs.nl sterk verslechterd. Het resultaat zal in 2009 negatief zijn, en de vooruitzichten voor de langere termijn zijn ongunstig. Het voornemen is om Totaljobs.nl per 1 januari 2010 te staken.

“Totaljobs.nl heeft een sterk product en bevlogen medewerkers. De uitdaging was in de afgelopen jaren om in Nederland een schaalgrootte te bereiken die bescherming biedt tegen het negatieve effect van de economische cycli en een optimale opbrengst brengt bij een opgaande economie. Het product is echter verliesgevend en er is nog een te substantiële investering nodig om in de komende jaren de gewenste nummer een of twee positie te bereiken tussen de generieke vacaturesites in Nederland. We hebben in de afgelopen maanden de verschillende opties bekeken en de eindconclusie is dat er geen bevredigend alternatief is gevonden”, aldus Olivier van Duijn, Director Europe van de Totaljobs Group.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.561 views | Reageer (6 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08