Introducing the bloggers

Door Bas van de Haterd op 13-11-2009 07:47.

welkomDe call for bloggers heeft weer een aantal nieuwe bloggers opgeleverd. Vandaag even een introductie van deze mensen.

De eerste die zich aanmeldde, eigenlijk al voor die call, was Tom van der Valk. Tom is mede-oprichter van Tangram en daar verantwoordelijk voor de business development de afgelopen jaren. Hij gaat per 1 januari voor zichzelf beginnen op het snijvlak van HR en IT.

De tweede nieuwe bloggers is Hugo Jan Ruts. Hugo Jan zit op het snijvlak van HR/Recruitment en Marketing en zal regelmatig bloggen over bijvoorbeeld personal en employer branding. Hugo Jan is voormalig blogger bij HRlog.

Marcel Tankink is ook nieuw, met al twee blogs in korte tijd meteen productief. Marcel heeft vele jaren ervaring in het recruitmentvak en is recent overgestapt van BDO naar zijn eigen bureau Peakfields. Marcel is een ‘echte’ recruiter en zal vooral schrijven over IT recruitment (zijn specialisme) en de perspectieven van bureaus en corporates, waar hij beide veel tijd heeft doorgebracht.

Marcel van der Quast is ook een nieuwe blogger. Als strategy director van de Personeelszaak en bestuurslid van de SJP zal hij vooral bloggen over employer branding en arbeidsmarktcommunicatie.

Marcel van der Meer is de de derde Marcel die zich aanmeldde. Marcel is van Klikwork, een IT W&S en detacheringsbureau uit Deventer.

En tot slot hebben we Rianne Reyneveld. Bij RecTec denken we dat recruiters ook veel kunnen leren van de ervaringen van sollicitanten. We hadden al de ‘Ervaren Sollicitant‘ die met vele jaren ervaring solliciteert en zo nu en dan hier zijn ervaringen met ons deelt. Rianne is net afgestudeerd en op zoek naar een baan, zij zal haar ervaringen als starter op deze arbeidsmarkt met ons delen. Rianne heeft een dubbele studie (communicatie en medisch) en heeft haar studie deels bekostigd met modellenwerk. Een bijzondere combinatie dus. Ze heeft haar CV opgepoetst met advies van voormalig blogger Isrid en een beetje van mijzelf.

Is er nog ruimte voor meer bloggers? Jazeker, RecTec is een podium waar verschillende meningen samen komen, dus er is altijd ruimte voor meer bloggers. Het grote gapende gat in de huidige groep bloggers zit met name in het feit dat we geen enkele corporate recruiter hebben (behalve Kim Willems, maar die is per januari weer student). Dus heb je interesse (ook als je geen corporate recruiter bent), neem dan vooral even contact met me op.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


500 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn