Edo van Santen is product van Talk & Do TV. Recent had hij een interessant sollicitatie gesprek met een tweeling die voor hem wilde werken.

Een tweeling die niet kon uitleggen waarom ze voor hem wilde werken. De vraag (het waren video editors): wat zou ik kunnen verbeteren aan mijn edits hadden ze geen antwoord op. Ze hadden zijn site namelijk nooit bekeken, maar solliciteerde wel bij een web TV producent.

Moraal van het verhaal: bereid je wel een klein beetje voor op een sollicitatie gesprek en verdoe niet de tijd van de man of vrouw tegenover je.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


680 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08