Weekend leesvoer

Door Bas van de Haterd op 07-11-2009 08:32.

krantlezenHet weekend leesvoer voor dit weekend, veel nieuws dat niet de RecTec blogs heeft gehaald.

Het ADP heeft berekend dat grote bedrijven gemiddeld iets beter betalen dan kleine bedrijven. Als oud beloningsonderzoek had ik je dat ook kunnen vertellen. Wat ze er niet bij vertellen is dat de spreiding bij kleine bedrijven veel groter is, en dat de top 10% best betaalde mensen bij kleine bedrijven weer veel meer verdienen dan bij grote bedrijven. Om even in het beloningsgebeuren te blijven: directeuren van woningsbouwcoöperaties verdienen veel te veel en ter horst geeft ons nu de mogelijkheid mee te praten over beloningen in de (semi)publieke sector.

De economische geluiden waren weer gemengd. Het is geen goed teken dat het UWV omkomt in het werk en dat het aantal WW uitkeringen is gestegen. In België ziet men ook een snelle stijging van werkeloze ‘bedienden’. Echter ziet Adecco de vraag naar uitzendkrachten toenemen en  gaat het CPB zijn cijfers narekenen m.b.t. de werkeloosheid omdat ze misschien toch te negatief zijn geweest.

Rotterdam gaat mensen helpen met werk vinden als ze hun wapens inleveren. Ik dacht dat het een grapje was, dat we mensen altijd hielpen met werk vinden en dat wapens verboden waren in Nederland…

De betrokkenheid van werknemers daalt naar een dieptepunt nu de economische crisis over lijkt te gaan, meldt managers online. Misschien dat daarom veel bedrijven nog twijfelen of ze nu wel of geen kerstpakket doen. Mogelijk dat je ook een donatie kan doen aan een goed doel, want maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk voor werknemers, zo blijkt weer uit onderzoek. Mag ook niet verrassend zijn aangezien Nederland volgens Covey het nr. 1 land is waar MVO belangrijk gevonden wordt.

Tot slot stort Net5 zich op topvrouwen, een goed idee aangezien vrouwen in de top vooral ook rolmoddellen nodig hebben. Jammer alleen dat het topvrouwen enkel in de Not For Profit zijn en lanceerde VNU banen.nl, een vertical search engine voor vacatures.

Maar ik wil graag eindigen met deze advertentie van het Fail blog. Er wordt vaak geklaagd over de onmogelijke functie-eisen in advertenties, maar soms zijn ze ook echt onmogelijk.

epic-fail-age-impossible-fail

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.386 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën