Weekend leesvoer

Door Bas van de Haterd op 31-10-2009 10:45.

krantlezenHoewel het economische stimuleringsprogramma in de VS naar men zelf zegt zijn werk doet, hij zou tussen de 650.000 en 1 miljoen banen gered hebben, geeft Nederland een tweeledig beeld. De orderportefeuille van bouwbedrijven is namelijk niet gegroeid en ook de transportbedrijven zien geen teken van herstel. Toch was mening winstcijfer deze week best goed, zoals bijvoorbeeld van Beter Bed (toch typisch consument gedreven), Samsung (recordwinst zelfs, door consumentenelektronica), BinckBank en vastgoedbelegger nieuwe steen. Tot slot is België is officieel uit een recessie. Mijn voorzichtige conclusie: transport en bouw zijn sectoren waar al jaren problemen zijn, dit is dus geen crisis, maar structureel en in Europa begint het toch weer aan te trekken.

Een beetje een vreemd bericht kwam uit Limburg, waar een ziekenhuis moet reorganiseren. Er moeten 550 mensen uit en 150 intern herplaatst worden. Opvallend, aangezien ik van elk medisch centrum hoor dat ze geen mensen kunnen vinden in de zorg. Ik zou zeggen: doe wat Media Monks deed toen Lost Boys geheel tegen de markt in mensen moest laten gaan, geef ze een warm nest.

Dan was er nog een bak met nieuws over salarissen en bonussen. Ter Horst wil advies over de aanpak van topsalarissen, wat logisch is aangezien er nogal wat leugens zijn over die salarissen, bijvoorbeeld bij de Publieke Omroep. Verkeersleiders blijken ook gewoon boven de Balkenende norm te zitten, wat opvallend is, is de argumentatie dat ze anders naar het buitenland zouden weglopen. Het zou mij verbazen, maar je moet een argumentatie hebben, niet? Obama pakt in ieder geval de exorbitante salarissen wel aan. Het bonusbudget zou wel het eerste zijn dat gesneden wordt en een opleiding is een goed alternatief voor een salarisverhoging, aldus onderzoeken.

Dan wil de tweede kamer toch weer een wettelijk streefcijfer voor vrouwen aan de top. 30% dit keer, ik ben helemaal voor meer vrouwen aan de top, maar blijf betwijfelen of dit de manier is.

De arbeidsmarktmonitor van het rijk ziet volgens Willem Scheepers enkel uitdagingen, die zijn er inderdaad meer dan genoeg daar.

En tot slot nog een klein stukje technologische tips die ik u niet wil onthouden: 5 tips voor betere landingspagina’s van uw campagnes. Heel eenvoudig, heel basic, maar daar is nog een wereld te winnen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


434 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën