Foutje, bedankt

Door Bas van de Haterd op 30-10-2009 07:52.

Sinds kort volg ik het FAIL blog, erg leuk om te zien wat voor blunders er allemaal gemaakt worden. Oog voor details en alles controleren kan veel domme fouten voorkomen. Uitbesteden is vaak een probleem, dus controleer je uitingen dan altijd even. In China zijn er veel advertenties in Chinese tekens en in het Engels, maar zolang veel Chinezen nog geen Engels spreken kan dat leiden tot hilarische vertalingen.

translateservererror

Maar het kan ook eenvoudiger, een actie waarbij iemand niet helemaal heeft nagedacht.

epic-fail-weight-loss-fail

Of wat te denken van een foutje als het gaat om het zoeken van een beeld bij een advertentie?

epic-fail-irish-mariachi-fail

Of tot slot een typisch geval van targetting gone bad. Waar je advertenties staan is toch wel belangrijk.

epic-fail-duck-ad-placement

De moraal van dit verhaal? Denk goed na, zorg dat je weet wat je doet, laat het controleren en controleer zelf wat anderen doen. Maar gelukkig zijn er mensen die dat niet doen, wat ons weer wat te lachen geeft.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


990 views | Reageer (2 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08