apestaartje1Een onderzoek van de Nationale Vacaturebank, uitgevoerd door Millard Brown, geeft een paar interessante inzichten in sollicitatie-gedrag en wensen van kandidaten.

Vorig jaar was er al onderzoek dat uitwees dat sollicitanten het liefste per e-mail solliciteerde. Dit onderzoek brengt een kleine nuance aan, die wel te verwachten was. Namelijk dat er verschil is per functiegebied.

Administratief / secretarieel en Productie / uitvoeren / logistiek personeel heeft liever gewoon een button op een vacaturesite. Bouw / techniek, commercieel / marketing en IT hebben een sterke voorkeur voor e-mail. Ook bij de overheid is de voorkeur duidelijk voor solliciteren per e-mail.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


741 views | Reageer (2 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08