Adwords op je eigen naam

Door Bas van de Haterd op 16-10-2009 12:48.

Zelf heb ik me vaak afgevraagd: waarom zou je een Google Adword inkopen op je eigen naam. Immers, als je een beetje aan SEO doet is dat niet nodig, dan zit je automatisch in het eerste organische resultaat, kost je niets. Vandaag kreeg ik het antwoord. Op nu.nl zocht ik op ASML (jaarcijfers van afgelopen week) en kreeg ik boven die resultaten: ASML Careers. Kijk, dat is nu slim en getarget. Aangezien je bij adwords natuurlijk enkel per click betaald is voor iedereen zoals mij die naar de jaarcijfers kijkt geen euro teveel gespendeerd, maar voor iedereen die info over ASML opzoekt omdat het een leuk bedrijf lijkt het wel een goed contact moment. Ook bereik je hier mogelijk latent werkzoekende mee die je bedrijf in ieder geval al kennen en er iets over willen weten. Gewoon slim gedaan van ASML!

asml

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


823 views | Reageer (5 reacties)
  • Scherp Bas!

    Zeker een goed idee. Kan ook heel goed getarget op het inhoudsnetwerk van Adwords.

  • Scherp Bas!

    Zeker een goed idee. Kan ook heel goed getarget op het inhoudsnetwerk van Adwords.

  • Pingback: Tweets die vermelden Adwords op je eigen naam | RecTec -- Topsy.com()

  • Yep, de conversie is ook goede targetting van de bedrijfsnaam. Dit is ook niet de enige reden om Adwords op bedrijfsnaam in te kopen. Ook in de zoekresultaten op je eigen bedrijfsnaam adverteren en absoluut geen onzin. Je kunt je met SEO nooit richten op alle mogelijke trefwoordcombinaties met je bedrijfsnaam.

  • Yep, de conversie is ook goede targetting van de bedrijfsnaam. Dit is ook niet de enige reden om Adwords op bedrijfsnaam in te kopen. Ook in de zoekresultaten op je eigen bedrijfsnaam adverteren en absoluut geen onzin. Je kunt je met SEO nooit richten op alle mogelijke trefwoordcombinaties met je bedrijfsnaam.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn