Het lijkt momenteel nieuwe corporate recruitmentsites te regenen. Vandaag in de picture: KPMG met hun gááán site.

kpmg1

De eerste beelden van deze nieuwe site kwamen al via de 120 uur madrid actie die op dit blog al een keer kort genoemd is. Nu gaat dus de hele corporate recruitmentsite die kant op.

Waar staat Gááán voor? KPMG stelt op de site: Met de hele organisatie hebben we verklaard dat we in 2012 de onbetwiste nummer 1 willen zijn in de markt en in ons vak….

Maar men stelt ook: We hebben er veel voor over om die nummer 1-positie te bereiken. Maar niet alles. Met ellebogenwerk kun je vaak ver komen, maar niet binnen een organisatie als KPMG. Wij zijn trots op onze cultuur, waarin collega’s aandacht voor elkaar hebben en gericht zijn op samenwerking in plaats van op persoonlijk gewin.

Goed, KPMG positioneert zich dus als bijzonder ambitieus, met normen en waarden. Daar moet gááán voor staan.

Open en persoonlijke organisatie

kpmg2KPMG streeft er in navolging van Deloitte duidelijk ook naar een open organisatie te zijn. Zo hebben ze op het platform onder andere een ‘vertel ons wat je mist‘ pagina.  Jammer dat deze contactpagina vervolgens naar een standaard mail formulier gaat en hier geen leuke wiki of forum oplossing is bedacht.

Ook heeft KPMG een twitter integratie. Leuk die updates, maar net als bij Deloitte vraag ik me af wat je er van begrijpt als je de mensen niet volgt. Ik in ieder geval bijzonder weinig. Jammer dat Farouk bitter is, of zou zijn drankje bitter zijn geweest?

Het concept van KPMG’ers volgen is wel goed gedaan op zich. Zeker omdat ze er ook blogpostings tussendoor hebben gedaan en het heel persoonlijk maken. Dat vind ik zeker een pré. Het is meer de twitter widget op de homepage die ik in het niets vind vallen.

Jammer dat er geen video is gebruik in de site, dat zou het nog net iets levendiger en persoonlijker maken.

Wat mij ook heel erg aanspreekt is de personalisatie die men doet op recruiter gebied. Een mooie overzichtspagina met recruiters (onderverdeeld naar Noord en Zuid) en per recruitster een profiel, met regio en wat persoonlijke informatie. Heel goed gedaan, alleen had in de overzichtspagina misschien iets meer nog duidelijk gemaakt kunnen worden welke recruiter nu wat doet. Als dat onderscheid er is natuurlijk.

kpmg5Recruiters overzicht

kpmg6Individuele pagina recruiter

Informatie

Ook mooi gedaan is de event kalender. Er gaat immers niets boven persoonlijk contact. Potentiële kandidaten wil je het liefst toch ook zien, zeker als ze zoals accountants zeer goed op de arbeidsmarkt liggen.

kpmg4

Vooral heel erg slim is dat men ook foto verslagen van een aantal van deze activiteiten online zet. Heel slim, goed over nagedacht.

Ontbrekende informatie

Toch mis ik ook nog de nodige informatie. Zo wordt er nauwelijks iets vermeld over de sollicitatie-procedure en helemaal niets over de arbeidsvoorwaarden. Ook zijn er geen innovatie dingen vindbaar, zoals testen of games m.b.t. cultuur, ambitie of competenties. Geen chat functionaliteit en bij de recruiters pagina’s mis ik bijvoorbeeld een link naar de Linkedin profielen.

De integratie met de vacaturebank van KPMG is nog niet gereed, maar de site is dan ook nog niet helemaal live. Daar zal ik dus verder niet over vallen

Conclusie

KPMG heeft een nieuw concept in de markt gezet waarmee ze duidelijk kiezen voor een positionering als ambitieuze partij. Ze begrijpen goed dat ze in people business zitten en maken het persoonlijk. Een paar aanvullingen qua informatie en de site is echt compleet.

Advertentie:

Wilt u ook weten wat een goede recruitmentsite maakt? Kom dan op 17 november naar Digitaal-Werven, met de uitreiking voor de beste Digitale Sollicitatie-Ervaring.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


950 views | Reageer (9 reacties)
  • KPMG profileert zich al jaren als ambitieuze partij. De kandidaten die we daar door de jaren hebben geplaatst moeten ook echt in de beeld passen. Prima, zoiets selecteert zichzelf. wat mij direct op de nieuwe site opvalt is dat het vooral gericht lijkt op de student of starter. Ik zou me als meer ervaren kandiaat misplaatst voelen. De links naar LinkedIn profielen zijn zeker aanwezig; bij alle recruiters bijvoorbeeld. Ook knap ik toch wat af als ik daarwerkelijk bij de vacatures aankom (en daar gaat het toch in essentie om!). Ook qua SEO mag er nog wat gebeuren. Maar! Een frisse site, dat is zeker. Met een duidelijk gezicht.

  • KPMG profileert zich al jaren als ambitieuze partij. De kandidaten die we daar door de jaren hebben geplaatst moeten ook echt in de beeld passen. Prima, zoiets selecteert zichzelf. wat mij direct op de nieuwe site opvalt is dat het vooral gericht lijkt op de student of starter. Ik zou me als meer ervaren kandiaat misplaatst voelen. De links naar LinkedIn profielen zijn zeker aanwezig; bij alle recruiters bijvoorbeeld. Ook knap ik toch wat af als ik daarwerkelijk bij de vacatures aankom (en daar gaat het toch in essentie om!). Ook qua SEO mag er nog wat gebeuren. Maar! Een frisse site, dat is zeker. Met een duidelijk gezicht.

  • @Martijn: het grote nadeel van een vroege evaluatie, die Linkedin profielen zijn inmiddels toegevoegd 🙂

  • @ Bas, yep. Waarschijnlijk jouw blog gelezen ;-).

  • @ Bas, yep. Waarschijnlijk jouw blog gelezen ;-).

  • Ze hadden uiteraard inzage vooraf (als ik iemand bij de organisatie ken krijgen die altijd het artikel vooraf), dus misschien was het al aangepast voor de blog zelfs live ging 🙂

  • Ze hadden uiteraard inzage vooraf (als ik iemand bij de organisatie ken krijgen die altijd het artikel vooraf), dus misschien was het al aangepast voor de blog zelfs live ging 🙂

  • @Martijn: het grote nadeel van een vroege evaluatie, die Linkedin profielen zijn inmiddels toegevoegd 🙂

  • Pingback: De carrièrebeurs en sociale media - Arbeidsmarkt - Arbeidsmarkt.Blogo.nl()


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën