– In ons werkende leven spenderen we 10 jaar aan e-mail, waarvan 70% SPAM is;

– 2/3 van alle sociale netwerkprofielen is onderdeel van de beroepsbevolkin;

– 1 op de 4 werknemers communiceert liever via e-mail dan face-to-face, in 2020 zullen dat er 3 op de 4 zijn;

– Menselijk kapitaal is 77% van de totale uitgaven van het bedrijfsleven. En toch hebben we doorgaans slechts jaarlijkse evaluatiegesprekken, terwijl machines met grotere regelmaat eens servicebeurt hebben;

– Tegen de tijd dat iemand 38 is heeft hij straks 14 banen gehad. Dat is gemiddeld 1,5 jaar per baan, wat verschrikkelijk veel inwerktijd kost als we dat niet anders organiseren;

– De helft van wat studenten in het eerste jaar leren is niet meer relevant tegen de tijd dat ze 3e jaars zijn.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


546 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08landmacht_tram_03landmacht_tram_06

Categoriën