– In ons werkende leven spenderen we 10 jaar aan e-mail, waarvan 70% SPAM is;

– 2/3 van alle sociale netwerkprofielen is onderdeel van de beroepsbevolkin;

– 1 op de 4 werknemers communiceert liever via e-mail dan face-to-face, in 2020 zullen dat er 3 op de 4 zijn;

– Menselijk kapitaal is 77% van de totale uitgaven van het bedrijfsleven. En toch hebben we doorgaans slechts jaarlijkse evaluatiegesprekken, terwijl machines met grotere regelmaat eens servicebeurt hebben;

– Tegen de tijd dat iemand 38 is heeft hij straks 14 banen gehad. Dat is gemiddeld 1,5 jaar per baan, wat verschrikkelijk veel inwerktijd kost als we dat niet anders organiseren;

– De helft van wat studenten in het eerste jaar leren is niet meer relevant tegen de tijd dat ze 3e jaars zijn.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


550 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën