Weekend leesvoer

Door Bas van de Haterd op 03-10-2009 08:09.

krantlezenHet weekend leesvoer van dit weekend.

Laten we beginnen met iets dat we eigenlijk al lang weten: een schouderklopje werkt beter dan een bonus. En toch lukt het maar niet om die intrinsieke motivatie op gang te krijgen.

De crisis is niet achter de rug, maar de wereldwijde arbeidsmarkt (voor IT’ers) trekt wel aan volgens Automatiserings Gids.

Vrouwen willen meer topfuncties, althans, een vrouwelijk headhunters bureau heeft daarvoor handtekeningen verzameld. Men wil een quota, net als in Noorwegen. Mijn gevoel blijft dubbel in deze.

Recruiten via Linkedin zou te selectief zijn, het is vooral een ‘witte incrowd’ en er dreigen rechtzaken vanwege racisme in de VS. Ik was er niet van op de hoogte dat je als je een kleurtje had je geen account mag aanmaken bij Linkedin of op Twitter. Bovendien betekent het checken van informatie via de netwerksites dat recruiters soms over informatie beschikken waar tijdens een sollicitatiegesprek niet naar gevraagd mag worden zoals zwangerschap, religie of seksuele oriëntatie.

Over Linkedin gesproken, voor de Harry Potter fans die toevallig goed in IT zijn hebben ze er wel een gaaf project: Project Voldemort. Het is maar dat je IT projecten een leuke naam hebben toch?

Tot slot geeft Marco Hendrikse antwoord op de vraag waarom social media en P&O geen goede match zijn. Als je in het mentality model kijkt zie je dat de meeste HRM’ers toch niet in de meest vooruitstrevende groepen zitten.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


474 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën