checklistTalentdrive heeft een onderzoek gedaan naar de vooruitzichten van ‘Talent Acquisition’ in 2010 in Amerika. Het onderzoek is uitgevoerd in augustus en september van dit jaar, dus zeer recent, en heeft het gros van de Fortune 1.000 bedrijven (de grootste 1.000 bedrijven van Amerika) en de grote bureaus geënquêteerd.

De belangrijkste conclusies:

– De belangrijkste prioriteit (58%) voor de meeste bedrijven is het optimaliseren van het interview proces zodat er minder tijd wordt gestoken in ongekwalificeerde kandidaten.

– Slechts een kleine meerderheid (54%) geeft aan dat de kandidaten voldoen aan de gewenste eisen. Social media en online jobboards zijn, zeker voor jonge talentvolle kandidaten, de beste plek om te zoeken aldus het onderzoek

– 59% geeft aan dat referrals de beste manier is om top talent binnen te halen en maar liefst 98% geeft aan dat ze talenten niet in hun ATS kunnen vinden.

– 48% geeft aan dat hun budget voor recruitment in 2010 daalt of geheel niet bestaat.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


721 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën