firedVorig jaar zijn 106 rijksambtenaren ontslagen omdat ze zich niet hebben gehouden aan de normen en waarden die horen bij hun ambt.

Minister Ter Horst kan niet zeggen hoeveel ambtenaren exact zijn ontslagen vanwege disfunctioneren, aangezien de overheid geen exit redenen vastlegt op dat niveau.

Ik ben benieuwd hoeveel mensen bij grote bedrijven vertrekken wegens het schenden van ethische codes. Dat zullen we wel nooit weten vrees ik, hoewel ik denk dat het hele goede PR zou zijn op arbeidsmarktcommunicatie gebied. Wij nemen de ethische codes van ons bedrijf serieus en er zijn er afgelopen jaar zoveel om ontslagen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


572 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën