Weekend leesvoer

Door Bas van de Haterd op 26-09-2009 08:40.

krantlezenSociale netwerken zijn belangrijk, dat weten we nu wel. Maar wisten jullie dat de helft van de kandidaten bij een bank volgens een HR manager daar afhaakt omdat hij ze zegt dat ze sociale netwerken afschermen?

Dan is het ook interessant om naar de toekomst te kijken. Hoe gaat kinderen met Hyves om? Nou, ze gebruiken het o.a. als een veel socialer medium dan veel volwassenen door enkel mensen toe te voegen die ze kennen. En privacy zijn ze zich ook veel bewuster van.

Een andere toekomstblik kwam van Gerd Leonard, die al eerder op dit blog onder de aandacht is gekomen. Hij gaf zijn visie over sociale netwerken de komende vijf jaar.

En dan nog wat gaming cijfers, 9,3 miljoen Nederlanders gamen

Wist u dat als de trend zich doorzet zoals die in andere landen zichtbaar is met bel-me-niet registers er over een tijdje 11,5 miljoen Nederlanders in staan? Interessant in het kader van de nieuwe privacy wetgeving natuurlijk. 

In het kader van het artikel over internationale werving is het interessant om te zien van Negroponte doet met One Laptop Per Child. De verspreiding van kennis gaat door dit initiatief zoveel sneller dan ik al verwacht had en komt op korte termijn op zoveel andere plekken waar we nog helemaal niet aan denken als recruiters.

Ook interessant is wat cijfermatige onderbouwing van the long tail. Ook interessant om aan te denken over hoe search van invloed is op het vinden van uw bedrijf.

En tot slot wil Bos af van de zware beroepen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


444 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën