Bijzondere CV

Door Bas van de Haterd op 22-09-2009 09:03.

Een veel gehoorde klacht van bedrijven is dat CV’s zo standaard zijn. Dat mensen, zeker in de nieuwe media en creatieve industrie, zich niet durven presenteren. Daarom is het verfrissend om een CV tegen te komen die dat wel is, in dit geval die van Marloes ‘marlooz’ Veldhuizen. Een freelancer, maar misschien een voorbeeld? Ik ben bevooroordeeld in dit geval, ik ken Marloes al een tijdje en ik ben één van die namen die in d’r nieuwe macbook staat (lees de CV om dat te begrijpen).

Hoe dan ook, ik vind hem mooi gemaakt. Visueel goed met veel foto materiaal dat relevant is. Een stukje visie (over Twitter) in een verhalende vorm. Tekst is goed vorm gegeven dat ondanks het verhaal het goed leesbaar blijft.  Links naar alle online plekken om een goed beeld te krijgen van de persoon en het voorkomen van naamsverwarring. Natuurlijk zou een filmmaker iets met film moeten doen, maar dat is zo lastig als je het op papier wilt sturen.

Maar ik ben bevooroordeeld, dus ik ben benieuwd wat de recruiters die dit blog lezen er van vinden en of ze nog tips hebben voor haar.

marloozbio

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.361 views | Reageer (9 reacties)
  • Pingback: Tweets die vermelden Bijzondere CV | RecTec -- Topsy.com()

  • Past wel bij haar inderdaad. Denk dat een beetje extra aandacht van een designer zoiets nog naar een hoger niveau kan tillen.

  • Past wel bij haar inderdaad. Denk dat een beetje extra aandacht van een designer zoiets nog naar een hoger niveau kan tillen.

  • Ze gaf zelf aan d’r DIK kanaal erbij te zijn vergeten 🙂 En dat het niet als CV bedoeld was, leuk, de beste dingen zijn volgens mij altijd onbedoeld toch? Ben nog steeds benieuwd wat de recruiters hier van vinden. Leuk of niet? We hebben twee stemmen ook maar tot op heden, een 1* en een 5*… meningen lopen dus uiteen (ik heb geen stem uitgebracht), ben vooral benieuwd wat er slecht aan is volgens die 1*.

  • Ze gaf zelf aan d’r DIK kanaal erbij te zijn vergeten 🙂 En dat het niet als CV bedoeld was, leuk, de beste dingen zijn volgens mij altijd onbedoeld toch? Ben nog steeds benieuwd wat de recruiters hier van vinden. Leuk of niet? We hebben twee stemmen ook maar tot op heden, een 1* en een 5*… meningen lopen dus uiteen (ik heb geen stem uitgebracht), ben vooral benieuwd wat er slecht aan is volgens die 1*.

  • Wat gaaf om te zien hoe mensen via internet en personal branding hun passies invullen en doen waar ze lol in hebben. Mooi c.v., want het zegt mij direct wat ze doet en ze geeft meteen een indruk van haar talent. Ook ik ben erg nieuwsgierig wat de recruiters hierover denken, want daar gaat het natuurlijk ook om als freelancer.

  • Wat gaaf om te zien hoe mensen via internet en personal branding hun passies invullen en doen waar ze lol in hebben. Mooi c.v., want het zegt mij direct wat ze doet en ze geeft meteen een indruk van haar talent. Ook ik ben erg nieuwsgierig wat de recruiters hierover denken, want daar gaat het natuurlijk ook om als freelancer.

  • Ik heb het ‘CV’ van Marlooz met interesse bekeken en gelezen. Ik vind het ontzettend goed. Waarom? Als recruiter ben ik altijd op zoek naar de mens achter het CV. Door dit CV te bekijken krijg ik een goed beeld van de persoon Marlooz. Het Twitter verhaal is echt geweldig. Goede verhouding tussen tekst en plaatjes; goed leesbaar. Ik heb 5 sterren gegeven.

  • Ik heb het ‘CV’ van Marlooz met interesse bekeken en gelezen. Ik vind het ontzettend goed. Waarom? Als recruiter ben ik altijd op zoek naar de mens achter het CV. Door dit CV te bekijken krijg ik een goed beeld van de persoon Marlooz. Het Twitter verhaal is echt geweldig. Goede verhouding tussen tekst en plaatjes; goed leesbaar. Ik heb 5 sterren gegeven.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën